2013-06-20 16:50:03
Φωτογραφία για Ξεπέρασε προσδοκίες ο ΡΜΙ ευρωζώνης
Στο υψηλότερο επίπεδο από το Μάρτιο του 2012 ενισχύθηκε ο δείκτης δραστηριοτήτων ΡΜΙ για το βιομηχανικό κλάδο της ευρωζώνης. Συγκεκριμένα, τον Ιούνιο άγγιξε το 48,9 από 47,4 τον προηγούμενο μήνα.

Οι αναλυτές, βάσει δημοσκόπησης του Reuters, προέβλεπαν μικρότερη ανάκαμψη στο 48,1. Διευκρινίζεται πάντως, ότι ο δείκτης παραμένει κάτω από το 50 που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση δραστηριοτήτων.

Η πιο ενθαρρυντική εικόνα είναι εκτός Γαλλίας και Γερμανίας, καθώς η υπόλοιπη Ευρώπη βιώνει τη μικρότερη ύφεση των τελευταίων δύο ετών και η μείωση είναι οριακή» εξηγεί ο Chris Williamson της Markit και συμπληρώνει: «Με αυτό το ρυθμό ίσως δούμε σταθεροποίηση το τρίτο τρίμηνο και ανάπτυξη το τέταρτο τρίμηνο. Συμπίπτει και με την άποψη πολλών αξιωματούχων για ανάκαμψη κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους».

Υπάρχει όμως, και η αρνητική πλευρά για τις αγορές. «Οι αξιωματούχοι της ευρωζώνης αδιαμφισβήτητα θα ενθαρρυνθούν από αυτούς τους βελτιωμένους δείκτες, γεγονός που υποδεικνύει ότι η ΕΚΤ δεν θ θεωρήσει ότι υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω δράση μεσοπρόθεσμα» υποστηρίζει ο Whilliamson.
euro2day.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Θυμίζει Λατινική Αμερική...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Θυμίζει Λατινική Αμερική...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ