2013-06-20 22:38:18
Φωτογραφία για Financial Times: Με αναστολή πληρωμών προς την Ελλάδα απειλεί το ΔΝΤ...!!!
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ετοιμάζεται να αναστείλει τις πληρωμές ενισχύσεων προς την Ελλάδα από το τέλος του μήνα,

 εκτός κι αν οι ηγέτες της ευρωζώνης καλύψουν κενο 3-4 δισ. στο ελληνικό πρόγραμματων 172 δισ. της Ελλάδας, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, που επικαλούνται πηγές που έχουν γνώση των εξελίξεων.

Tο κενό, σύμφωνα με το δημοσίευμα προέκυψε καθώς οι κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης καθυστερούν να μετακυλίσουν τα ελληνικά ομόλογα που κρατούν, την ώρα που ακόμη και το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων στο οποίο συμφώνησε η Αθήνα πέρυσι, βρίσκεται εκτός στόχων.

Οι αξιωματούχοι, επισημαίνουν πως σε αντίθεση με προηγούμενες αποκλίσεις, αυτή τη φορά το η ευθύνη δεν είναι της Αθήναςαλλά στις πρωτεύουσες της ευρωζώνης. Οι ίδιοι απέδωσαν τις καθυστερήσεις στις ιδιωτικοποιήσεις σε «εξωτερικές πιέσεις».

Το έλλειμμα θα υποχρεώσει τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης να συζητήσουν εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης, σύμφωνα με αξιωματούχο, συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας ενός νέου προγράμματος διάσωσης μέχρι το τέλος του έτους.

Την ίδια ώρα, λίγους μήνες πριν από τις γερμανικές εκλογές η Άνγκελα Μέρκελ θα δυσκολευτεί να ζητήσει από τη γερμανική Βουλή νέα βοήθεια προς την Ελλάδα.
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ