2013-06-20 22:43:24
Φωτογραφία για Θρίλερ: Διεκόπη η σύσκεψη των αρχηγών....!!!
Τους βουλευτές τους ενημερώνουν Βενιζέλος -Κουβέλης.Διεκόπη ύστερα από 45 λεπτά συνεδρίασης η σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών. Ο πρόεδρος του Κινήματος, Ευάγγελος Βενιζέλος έχει ήδη συγκαλέσει την άμεση συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με τη συμμετοχή και του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ για σήμερα το βράδυ, ενώ σε ανάλογη κίνηση έχει προχωρήσει και ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης. Η τρίτη διαδοχική σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων ξεκίνησε τελικά στις 9.15, με σκοπό να βρεθεί λύση στο ζήτημα της ΕΡΤ και να τεθούν οι κατευθυντήριες αρχές του ανασχηματισμού και της επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας.

«Κλειδί» για την οριστικοποίηση της συμφωνίας, τουλάχιστον πριν από την διακοπή της σύσκεψης, φερόταν ο καθορισμός του αριθμού των εργαζομένων που θα επαναπροσληφθούν στον υπό διαμόρφωση ενδιάμεσο φορέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Μέγαρο Μαξίμου κάνει λόγο αρχικά για 1.200 εργαζόμενους που θα απασχοληθούν με ολιγόμηνες συμβάσεις.


Προηγήθηκαν σε αρκετά φορτισμένο κλίμα, οι συνεδριάσεις των κοινοβουλευτικών ομάδων του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, στις οποίες διατυπώθηκαν αρκετές επιφυλάξεις.

Υπήρξε επίσης τηλεφωνική επικοινωνία των κ.κ. Ευάγγελου Βενιζέλου και Φώτη Κουβέλη.

Σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους, ο κ. Βενιζέλος, στην τοποθέτησή του προς τους βουλευτές του Κινήματος και τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, έθεσε ως στόχο του ΠΑΣΟΚ την άμεση αποκατάσταση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης» και τη «συμμόρφωση στις δικαστικές αποφάσεις».

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι το Κίνημα είναι υπέρ της «ριζικής» αναδιάρθρωσης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης «με οργανόγραμμα, χρονοδιάγραμμα και εγγυήσεις» και τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να ψηφίσει τον κυρωτικό νόμο για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Εξουσιοδότηση για μέγιστη διαπραγμάτευση

«Υπήρχε αλαζονεία, προχειρότητα και μειωμένη αποτελεσματικότητα», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υποστήριξε ότι τους τελευταίους 12 μήνες «δεν έχουν γίνει αξιόλογα μεταρρυθμιστικά βήματα».

Όσον αφορά στο ζήτημα της επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι «δεν αρκούν τα λόγια, θέλουμε πράξεις και εγγυήσεις», επισημαίνοντας ότι η στάση του ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι «καθαρή».

Ετσι, η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, στη σημερινή κοινή συνεδρίαση με το Πολιτικό Συμβούλιο, εξουσιοδότησε, σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους, τον πρόεδρο του Κινήματος Ευάγγελο Βενιζέλο, να διαπραγματευτεί και να πετύχει το μέγιστο του πλαισίου που έθεσε ενημερώνοντας τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ σχετικά με το θέμα της ΕΡΤ.

Να μην ακολουθήσει τη ΔΗΜΑΡ

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, προτεραιότητα για το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί, ενώ τα μέλη των μουσικών συνόλων δεν είναι στα αδιαπραγμάτευτα χαρτιά και, πάντως, δεν πρόκειται να πέσει η κυβέρνηση για έναν τέτοιο λόγο.

Κοινή πεποίθηση όλων των στελεχών που μετείχαν στη συνεδρίαση ήταν ότι ακόμα και αν η ΔΗΜΑΡ τηρήσει, μέχρι το τέλος, σκληρή στάση και αποχωρήσει από την κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να την ακολουθήσει, έστω κι αν αυτό μπορεί να γίνει σε επόμενη φάση. Ο πρώην υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης, αναφερόμενος στο θέμα είπε ότι αν υπάρξει αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ, το ΠΑΣΟΚ να μην ακολουθήσει, αλλά ο κ. Βενιζέλος να συγκαλέσει αύριο τα αρμόδια όργανα του Κινήματος για να συζητηθεί η νέα κατάσταση.

Ο κ. Σκανδαλίδης, όπως και η Τόνια Αντωνίου άσκησαν σκληρή κριτική στον κ. Σαμαρά. Τόνισαν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να αρκεστεί στα λόγια του κ. Σαμαρά, αλλά να ζητήσει πράξεις, αλλιώς, όπως ειπώθηκε, «θα ξαναβρούμε μπροστά μας τα ίδια θέματα».

Πιο σκληρός ήταν ο κ. Σκανδαλίδης, ο οποίος χαρακτήρισε τον κ. Σαμαρά «αναξιόπιστο», «αφερέγγυο», «δεξιό παλαιάς κοπής» που κινείται στις παλιές «δεξιές συντεταγμένες». Τόνισε επίσης ότι η ΕΡΤ έπρεπε ήδη να λειτουργεί.

Σχετικά με τη λειτουργία της κυβέρνησης, ανέφερε ότι το πρώτιστο είναι η επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας και εφόσον αυτό συμφωνηθεί, τότε πρέπει να συζητηθούν και όλα τα άλλα θέματα, όπως ο ανασχηματισμός. Επίσης επανέλαβε τη θέση του ότι οι εκλογές δεν είναι ο μόνος δρόμος και ότι σε περίπτωση που ο κ. Σαμαράς είτε δεν θέλει είτε δεν μπορεί να ηγηθεί τρικομματικής κυβέρνησης, να παραδώσει την εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να αρχίσει ο κύκλος των διερευνητικών εντολών.

Στη συνεδρίαση, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Χρυσοχοϊδης και η κ. Χριστοφιλοπούλου πρότειναν να εξουσιοδοτηθεί ο κ. Βενιζέλος να διαπραγματευτεί όλα τα θέματα. Επιπλέον ο κ. Χρυσοχοϊδης φέρεται να είπε ότι δεν είναι δυνατό να πέσει η κυβέρνηση για την ΕΡΤ.

Επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων θα ζητήσει ο Φ. Κουβέλης

Δημόσια ραδιοτηλεόραση με επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων της ΕΡΤ, μέχρις ότου διαμορφωθεί ο νέος φορέας που θα προβλέπει το νέο θεσμικό πλαίσιο, είναι η κατεύθυνση με την οποία προσέρχεται ο Φώτης Κουβέλης στη νέα συνάντηση των τριών αρχηγών στο Μέγαρο Μάξιμου.

Αυτό προέκυψε από τη δίωρη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ στα γραφεία του κόμματος στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε συζήτηση για όλα τα θέματα που έχουν τεθεί στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης των τριών αρχηγών.
ethnos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ