2013-06-21 00:31:04
Φωτογραφία για ΣΦΕΕ: «H φαρμακευτική δαπάνη είναι υπό έλεγχο»
«H φαρμακευτική δαπάνη για το πρώτο πεντάμηνο του τρέχοντος έτους είναι υπό έλεγχο, με μια ελεγχόμενη υπέρβαση ύψους 36 εκατ. ευρώ», αναφέρει... σε σημερινή του ανακοίνωση ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ).

«Σύμφωνα μάλιστα με τις εκτιμήσεις και την πορεία της δαπάνης του Μαΐου, η οποία διαμορφώθηκε χαμηλότερα από τους μνημονιακούς στόχους, μέχρι τέλος του έτους, προβλέπεται ότι ο συνολικός προϋπολογισμός θα κλείσει εντός των 2,44 δισ. ευρώ, που είναι και ο μνημονιακός στόχος», συμπληρώνει.

Ο ΣΦΕΕ επισημαίνει ακόμη την ανάγκη «να επιτραπεί τις επόμενες εβδομάδες η εισαγωγή των νέων καινοτόμων φαρμάκων στην ελληνική αγορά», καθώς, όπως αναφέρει, ο κλάδος επέδειξε συνέπεια και τα αποτελέσματα στον έλεγχο των δαπανών είναι πλέον ορατά.

«Άλλωστε και η διάθεση της πολιτικής ηγεσίας, σύμφωνα με τις τελευταίες δηλώσεις, είναι προς αυτή την κατεύθυνση και ως εκ τούτου οι Έλληνες ασθενείς θα πρέπει να αποκτήσουν άμεση πρόσβαση στις καινοτόμες θεραπείες, οι οποίες αφορούν σε σοβαρές παθήσεις όπως ο μεταστατικός καρκίνος του προστάτη, η χρόνια μυελογενής λευχαιμία, το μεταστατικό μελάνωμα, η ηπατίτιδα C, η πνευμονική υπέρταση, η οζώδης σκλήρυνση, η κυστική ίνωση και άλλες σπάνιες ασθένειες. Υπενθυμίζεται δε, ότι εδώ και 2,5 χρόνια δεν έχει δοθεί καμία τιμή για καινοτόμα φάρμακα», καταλήγει ο Σύνδεσμος. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ