2013-06-21 09:28:04
Φωτογραφία για Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την ανεργία
"Το success story των μνημονίων είναι η απογείωση της επίσημης ανεργίας από 11,2% σε 27% μέσα στα τρία χρόνια", είπε ο Αλέξης Τσίπρας και παρουσίασε το σχέδιο δράσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τη καταπολέμηση της ανεργίας.

Όπως είπε, μιλώντας στην Καβάλα, προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στην αύξηση της απασχόλησης στις κοινωνικές υπηρεσίες, όπως η υγεία, η εκπαίδευση και η πρόνοια.

Ο στρατηγικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ που είναι η επίτευξη σταθερής και πλήρους απασχόλησης μπορεί να επιτευχθεί:

-Με τη δημιουργία θέσεων εργασίας πλήρους και σταθερής απασχόλησης συμβατών με την αξιοπρέπεια και την αναβάθμιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

-Με τη δεύτερη μεγάλη πραγματική μεταρρύθμιση που έχει ο τόπος. Το εργοδοτικό δίκαιο να ξαναγίνει εργατικό δίκαιο. Να επανέλθει η προστασία στους εργαζόμενους.

-Με προσανατολισμό κατά προτεραιότητα των νέων θέσεων εργασίας στην αντιμετώπιση της μακροχρόνιας ανεργίας, της ανεργίας των νέων και της ανεργίας στα φτωχά νοικοκυριά ανέργων με ανήλικα παιδιά.


-Ένα ακόμη βήμα θα είναι η ακύρωση του θεσμικού πλαισίου με το οποίο οι απολύσεις έγιναν πιο φτηνές και εύκολες για τις επιχειρήσεις, ειδικά για αυτές που έχουν συνεχή κερδοφορία.

O κ. Τσίπρας είπε ότι θα σταματήσουν άμεσα οι απολύσεις στο δημόσιο τομέα που προγραμματίζει κατά χιλιάδες η τρικομματική κυβέρνηση και θα δημιουργηθεί πλαίσιο ώστε να σταματήσει η ασυδοσία στον ιδιωτικό τομέα.

Η πολιτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την απασχόληση, ανέφερε, συνδέεται με την πολιτική καταπολέμησης της φτώχειας, προσθέτοντας ότι "πάμε να προκαλέσουμε την επανεκκίνηση της οικονομίας και να αλλάξουμε τις αναπτυξιακές κατευθύνσεις και τα πρότυπα":

-Με άμεση τόνωση της καταναλωτικής ζήτησης των λαϊκών τάξεων, με δραστική αύξηση των δημοσίων και κοινωνικών επενδύσεων.

-Με αποκατάσταση του τραπεζικού δανεισμού αλλά και ειδικών χρηματοδοτικών θεσμών και εργαλείων για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αλλά και τομέων της οικονομίας που διαθέτουν συγκριτικά πλεονεκτήματα.

-Με καθιέρωση ρήτρας απασχόλησης για τα επιδοτούμενα από δημόσιους, κοινοτικούς και τραπεζικούς πόρους επενδυτικά σχέδια του ιδιωτικού τομέα, ώστε η χρηματοδότησή τους να συνοδεύεται από την υποχρέωση δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

-Με άμεση επαναφορά του επιδόματος ανεργίας στα 461 ευρώ που ήταν πριν την μείωσή του στις 28-2-2012 με στόχο να φτάσει το 80% του βασικού μισθού, και σταδιακή χρονική επιμήκυνση της χορήγησής του σε πρώτη φάση για άλλους 12 μήνες.

-Με εγγραφή στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, χορήγηση επιδόματος ανεργίας και συμμετοχή τους στα προγράμματά του, εκείνων των αυτοαπασχολούμενων, οι οποίοι διέκοψαν την επαγγελματική τους δραστηριότητα, από τη στιγμή της διακοπής της με δήλωση στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.

-Με την απαγόρευση πλειστηριασμού και κατάσχεσης για την πρώτη κατοικία, που ανήκει κατά κυριότητα στον άνεργο, καθ’ όλη τη διάρκεια της ανεργίας

-Με την απαγόρευση διακοπής παροχής νερού, σταθερού τηλεφώνου και ηλεκτρικής ενέργειας στους ανέργους.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ