2013-06-21 10:33:05
Φωτογραφία για Συνεδρίαση Eurogroup: Απαραίτητη η αποφασιστική εφαρμογή του προγράμματος για την Κύπρο
Η κατάσταση του χρηματοπιστωτικού τομέα, οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων, και η επιστολή του Προέδρου της Δημοκρατίας στην τρόικα απασχόλησαν χθες το βράδυ τη συνεδρία του Εurogroup, στο Λουξεμβούργο.

Όπως δήλωσε μετά τη συνεδρίαση ο Πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντέισελμπλουμ, η τρόικα και ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης ενημέρωσαν για την κατάσταση στο χρηματοπιστωτικό τομέα, συμπεριλαμβανομένης της προόδου στη διαδικασία εξυγίανσης της Τράπεζας Κύπρου και της άρσης των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων.

«Η ανεξάρτητη αξιολόγηση της νομοθεσίας περί ξεπλύματος χρήματος είναι τώρα στην κατοχή της Κεντρικής Τράπεζας ώστε να υπάρξει συνολική αξιολόγηση της κατάστασης μετά τις διακοπές», είπε.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Εurogroup, η άμεση και αποφασιστική πρόοδος από την πλευρά των κυπριακών Αρχών στην εφαρμογή της στρατηγικής για το χρηματοπιστωτικό τομέα, όπως συμφωνήθηκε στο Μνημόνιο, είναι κλειδί για να εξυγίανσης της Τράπεζας Κύπρου αλλά και για να μειωθούν οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων σε ρυθμούς κατάλληλους για την οικονομία.


Πρόσθεσε επίσης ότι η πρώτη αξιολόγηση της τρόικας θα διεξαχθεί το δεύτερο 15νθήμερο Ιουλίου και η συζήτηση για το περιεχόμενο της αξιολόγησης θα γίνει στη σύνοδο του Σεπτεμβρίου.

«Συζητήσαμε την επιστολή που έλαβα από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και ομόφωνα είπαμε ότι η αποφασιστική εφαρμογή του προγράμματος είναι απαραίτητη», είπε, προσθέτοντας ότι οι υπουργοί ης Ευρωζώνης είναι σύμφωνοι ότι η πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία εξυγίανσης της Τράπεζας Κύπρου και αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την πιστή εφαρμογή της στρατηγικής για την αναδιάρθρωση του χρηματοπιστωτικού τομέα όπως έχει συμφωνηθεί σο μνημόνιο.

«Ο κ. Γεωργιάδης επαναβεβαίωσε τη δέσμευση του για εφαρμογή του μνημονίου», κατέληξε ο κ. Ντέισελμπλουμ.

offsite.com.cy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ