2013-06-22 15:58:03
Φωτογραφία για Το αδιαχώρητο επικρατεί στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, σύμφωνα με αναγνώστρια
Ο ΟΑΣΘ φέτος, προφανώς εξαιτίας του οικονομικού του θέματος , απ'ότι κατάλαβα, αποφάσισε να μην βάλει επιπλέον λεωφορειακές γραμμές όπως και συνέβαινε μέχρι πέρυσι για τις περιοχές όπου ο κόσμος μπορεί να κάνει τα μπάνια του κάθε καλοκαίρι.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα σε συγκεκριμένες γραμμές, όπως είναι το 69 Επανωμής και το 72 Περαίας,Ν.Επιβατών και Μηχανιώνας και άλλες,να γίνεται το αδιαχώρητο. Το πρόγραμμα σε ότι αφορά τουλάχιστον το 72 που το ξέρω καλά,είναι μεν περίπου ανά 10 λεπτό, αλλά κατά την μετεπιβίβαση των πολιτών στο τέρμα του ΙΚΕΑ ,γίνεται με μια κοινή έκφραση της τρελής. Καταφθάνουν σχεδόν ταυτόχρονα άλλες γραμμές π.χ. 2,3 και 8,από τις οποίες ο περισσότερος κόσμος θέλει να πάρει τις γραμμές 69 και 72 ώστε να βρεθεί σε μια παραλία.

Επειδή η εργασία αρκετού κόσμου, είναι στην γύρω περιοχή του ΙΚΕΑ, αρκετές φορές οι επιβάτες του 72, δυκολευόμαστε να κατεβούμε από το όχημα, επειδή πολύ απλά οι λουόμενοι δεν θέλουν να κάνουν στην άκρη και να περιμένουν να κατεβούμε. Και παραδείγματος χάρην εχθές,2 άνθρωποι μπήκαν στο λεωφορείο σπρώχνοντας μας και σχεδόν πηδόντας από πάνω μας θέλησαν να φτάσουν σε κάποιες συγκεκριμένες καρέκλες.


Η αλήθεια είναι ότι προσωπικά "έφαγα" κλωτσιά, χτύπησα, σάστισα και φώναξα να κάνουν πίσω οι επιβάτες που ήθελαν να ανέβουν, ώστε να μπορέσουμε να κατεβούμε. Το αποτέλεσμα ήταν να με βρίσουν και να μου πουν "άντε ρε κατεβαίνετε" και αφού τους είπα "κάντε στην άκρη για να μπορέσουμε να κατεβούμε", μου απάντησαν στέλνοντας με στον διάολο! Δε το συνέχισα φυσικά, γιατί έπρεπε να πάω στην δουλειά μου, αλλά πραγματικά το χθεσινό έχει συμβεί ουκ ολίγες φορές.

Συνηθίζονται να δημιουργούνται φασαρίες αυτών που θέλουν να κατεβούν με αυτούς που θέλουν να ανέβουν ώστε να προλάβουν να καθίσουν. Προσωπικά τουλάχιστον, αν και δουλεύω στην περιοχή χρόνια, όσο κουρασμένη κι αν είμαι κι όσο γρήγορα κι αν θέλω να γυρίσω σπίτι για να ξεκουραστώ,πάντα κάθομαι όρθια στην πολύ πολύ άκρη ώστε να μην ενοχλήσω όσους κατεβαίνουν κι έπειτα μπαίνω στο λεωφορείο ήρεμα ήρεμα. Θα ήθελα από εδώ μέσα,να ζητήσω από τον ΟΑΣΘ αν είναι δυνατόν να κάνει κάτι γι'αυτό. Αφού δεν υπάρχει η δυνατότητα να βάλει έξτρα γραμμές λόγω των οικονομικών, τουλάχιστον αν μπορεί ας σταματάει λίγο πιο πίσω το λεωφορείο, ώστε να μπορεί να κατεβαίνει ο κόσμος ανενόχλητος και να γλυτώνει από τέτοιες ακραίες συμπεριφορές.

Αναγνώστρια Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Σκιές πάνω από τη ΔΕΠΑ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Σκιές πάνω από τη ΔΕΠΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ