2013-06-24 02:54:02
Φωτογραφία για Αφιέρωμα στο Άγιο Πνεύμα από το ραδιόφωνο της εκκλησίας
Από το Γραφείο Τύπου

Θέματα εκπομπών

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013 07:00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΟΡΘΡΟΥ ΚΑΙ Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία μεταδίδονται, σήμερα, από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Φανερωμένης Λευκάδας.

11:00 ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Κωνσταντίνος Παππάς, αναφέρεται στο ¶γιο Πνεύμα και στην σχέση του με την Εκκλησία.Καλεσμένος είναι ο π. Κωνσταντίνος Καραϊσαρίδης, Επίκουρος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ.

12:00 ΜΕΓΑΛΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ: ΠΕΡΙ ΕΚΠΟΡΕΥΣΕΩΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ, FILIOQUE (Ε)

Το θέμα του σημερινού μεγάλου αφιερώματος του Ρ/Σ είναι: «Περί εκπορεύσεως του Αγίου Πνεύματος, Filioque». Την εκπομπή παρουσιάζει ο Δημήτρης Κοσμόπουλος. Καλεσμένοι είναι οι: π. Νικόλαος Ιωαννίδης, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών, π. Γεώργιος Μεταλληνός, Ομότ. Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών και κ. ΜάριοςΜπέγζος, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών.


14:30 ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ (Ε)

Ο Θεόδωρος Ιγνατιάδης διαβάζει το βιβλίο «Περί Πνεύματος και ζωής»Αρχιμανδρίτου Σωφρονίου Σαχάρωφ. Εκδόσεις Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Έσσεξ.

15:00 ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ (Ε)

Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ που ασχολείται με τις διαστρεβλώσεις και την αλήθεια για το τι είναι Εκκλησία και παρουσιάζει ο π. ΔωρόθεοςΠάπαρης, έχει σήμερα θέμα: «Εκκλησία και ¶γιο Πνεύμα».

17:00 ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ 89,5 (Ε)

Ο π. Διονύσιος Χατζηαντωνίου διαβάζει, σήμερα, από το βιβλίο : «Οι καιροί που καλούν την Εκκλησία», του Olivier Clément.

19:00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ

Η ακολουθία του Εσπερινού μεταδίδεται, σήμερα, από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

20:00 ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ (Ε)

Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Προσεγγίσεις στους όρους της πίστεως», που αναφέρεται, με εποπτικό τρόπο, στους όρους της πίστεως και τους τρόπους που οι πιστοί οδεύουν προς την θεογνωσία

και παρουσιάζει ο Δημήτρης Μαυρόπουλος, έχει, σήμερα, θέμα: «Το Σύμβολο της Πίστεως».

21:30 ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ (Ε)

Ο Θεόδωρος Ιγνατιάδης διαβάζει το βιβλίο «Περί Πνεύματος και ζωής»Αρχιμανδρίτου Σωφρονίου Σαχάρωφ. Εκδόσεις Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Έσσεξ.

22:00 ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ (Ε)

Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Το τραπέζι της Κυριακής - πρόσωπα και γεγονότα»,που παρουσιάζουν οι: Σταύρος Γιαγκάζογλου, Δρ. Θεολογίας και Σταύρος Τερζής, Θεολόγος, έχει, σήμερα, θέμα: «Το ¶γιο Πνεύμα στη ζωή της Εκκλησίας». Καλεσμένοι της εκπομπής: ο Χρήστος Καρακόλης, ΕπίκουροςKαθηγητής του Τμήματος Θεολογίας του Παν/μίου Αθηνών, ο π. ΘεόδωροςΚουμαριανός, Λέκτωρ του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας του Παν/μίου Αθηνών και ο Πέτρος Βασιλειάδης, Καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ