2013-07-05 18:22:06
Φωτογραφία για Εισαγγελική έρευνα για το σκάφος Καμμένου...!!!
ΜΕΤΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑΤη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής έρευνας σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του 18μέτρου σκάφους αναψυχής «Iliatoras of London» της οικογένειας Καμμένου, το οποίο σύμφωνα με δημοσιεύματα μερίδας του Τύπου,  «έως πρόσφατα ανήκε σε offshore εταιρείες με έδρες φορολογικούς παραδείσους ανά τον κόσμο», ζήτησε από τους οικονομικούς εισαγγελείς, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νίκος Παντελής. Αντικείμενο της δικαστικής έρευνας είναι να διακριβωθεί η τέλεση ή μη του αδικήματος της φοροδιαφυγής από τα εμπλεκόμενα στα δημοσιεύματα πρόσωπα, που είναι ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παν. Καμμένος και ο πατέρας του Ηλίας Καμμένος. Το θέμα, που προκαλεί μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα για τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, έφερε στη δημοσιότητα δημοσίευμα των Νέων, καταγράφοντας μια πολυετή προσπάθεια να αποκρυβεί το πραγματικό ιδιοκτησιακό καθεστώς του σκάφους «Iliatoras of London».


Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρατίθενται στο δημοσίευμα, το σκάφος το οποίο εμφανιζόταν στην ιδιοκτησία υπεράκτιας εταιρείας στα βρετανικά νησιά Μαν είχε πραγματικό ιδιοκτήτη τον Πάνο Καμμένο. Σε επίσημη έκθεση εταιρείας εκτιμητών, η οποία εκλήθη το 2007 να αποτιμήσει την αξία του ως owner, δηλαδή ιδιοκτήτη, καταγράφεται ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ.

Ο ίδιος στα τέλη Απριλίου είχε ισχυριστεί εντός του Κοινοβουλίου ότι το σκάφος ανήκε από το 1993 στον πατέρα του και πως ήταν δηλωμένο και φορολογημένο από τις ελληνικές αρχές. Ωστόσο, από τα στοιχεία της έρευνας αποδεικνύεται πως το σκάφος δηλώθηκε για πρώτη φορά το 2010.

Σε δήλωση σχετικά με τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, προέβη ο Πάνος Καμμένος:

«Χαιρετίζω και ζητώ ακόμα μια φορά κάθε έρευνα των δικαστικών αρχών, των φορολογικών αρχών και του Κοινοβουλίου για πλήρη διαφάνεια που αφορά τα περιουσιακά μου στοιχεία και της οικογένειάς μου για να καταρρεύσουν τα χαλκεία».

Καμμένος: «Θα καταρρεύσουν τα χαλκεία»

Θετικός στην έρευνα που διατάχθηκε «για να καταρρεύσουν τα χαλκεία» δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, αναφερόμενος στην εισαγγελική έρευνα που διέταξε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, που αφορούν φερόμενα περιουσιακά του στοιχεία.

Ο κ. Καμμένος χαιρέτισε την πρωτοβουλία του αντιεισαγγελέα και ζήτησε κάθε έρευνα των δικαστικών αρχών, των φορολογικών αρχών και του Κοινοβουλίου «για πλήρη διαφάνεια που αφορά τα περιουσιακά μου στοιχεία και της οικογένειάς μου για να καταρρεύσουν τα χαλκεία».
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ