2013-07-06 10:27:09
Φωτογραφία για Ο ΑΜΠΝΤΟΥΝ ΛΙΓΟ... ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ!
Mία... διαφορετική συνέντευξη έδωσε ο Τζαμέλ Αμπντούν, ο οποίος μίλησε για τη ζωή στην Ελλάδα, την απόφαση για αλλαγή της αθλητικής του υπηκοότητας, αλλά και την ευκολία με την οποία προσαρμόστηκε στη χώρα μας.

Ο Αλγερινός μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού ανέφερε στον τηλεοπτικό σταθμό «Platon TV Channel» ότι μιλάει λίγα ελληνικά, επισημαίνοντας πως: «Είναι δύσκολη γλώσσα, αλλά εξασκούμαι τώρα, για να μιλάω αργότερα καλύτερα».

Σχετικά με τα παιδικά του χρόνια είπε ότι: «Μεγάλωσα σε ένα όμορφο οικογενειακό περιβάλλον στο Σεντ Ντενί. Σαν παιδί ήμουν ήσυχος. Ξεκίνησα εννιά χρονών από την ακαδημία της Παρί και στη συνέχεια 13 ετών πήγα στην ακαδημία της Καέν».

Στη συνέχεια παραδέχτηκε ότι το δεύτερο αθλητικό χόμπι του είναι το τένις, αλλά τόνισε πως: «Μου αρέσει πολύ να παίζω με τα παιδιά μου και να πηγαίνω βόλτες με τη γυναίκα μου. Aυτό που προτιμώ όμως είναι να ξεκουράζομαι. Μου αρέσει πολύ ο ύπνος, τον θεωρώ ευεργετικό γι' αυτό που κάνω».


Παράλληλα μίλησε και για την αλλαγή αθλητικής υπηκοότητας: «Ξεκίνησα στην εθνική Γαλλίας Κ19, όμως μόλις μου ήρθε η πρόσκληση από την Αλγερία τη δέχτηκα αμέσως, αφού μπορούσα να αλλάξω υπηκοότητα. Άλλωστε η καρδιά μου χτυπάει για την Αλγερία, αφού εκεί βρίσκεται η οικογένειά μου, οι φίλοι μου, όλοι».

Επιπλέον ο Αμπντούν κλήθηκε να συγκρίνει και τα πρωταθλήματα στα οποία έχει αγωνιστεί: «Έχω παίξει σε Γαλλία και Αγγλία και είναι πολύ δυνατά πρωταθλήματα. Το όνειρο των περισσότερων είναι να αγωνιστούν στην Ισπανία κόντρα σε Ρεάλ και Μπαρτσελόνα αλλά και στη Γερμανία απέναντι σε ομάδες σαν τις Μπάγερν, Ντόρτμουντ και Σάλκε, την οποία αντιμετωπίσαμε στο Τσάμπιονς Λιγι και μου άρεσε πολύ το γήπεδό τους, όπως και η ατμόσφαιρα».

Αναφορικά με το ελληνικό πρωτάθλημα, ο Αλγερινός μεσοεπιθετικός δήλωσε πως: «Είναι καλό πρωτάθλημα και θα μπορούσε να είναι πιο ανταγωνιστικό, αν αντί για 16 ομάδες υπήρχαν 19. Λόγω της κρίσης δεν επενδύονται πολλά χρήματα, όμως αν μπουν και ξένοι επενδυτές, τα πράγματα θα γίνουν ακόμα καλύτερα και στα επόμενα δύο χρόνια θα ανέβει κι άλλο το επίπεδο».

Όσο για την προσαρμογή στην Ελλάδα: «Όταν ήρθα στην Καβάλα ήταν εύκολη η προσαρμογή, επειδή υπήρχαν πολλοί παίκτες που μιλούσαν γαλλικά. Αμέσως προσαρμόστηκα στην κουλτούρα της Ελλάδας. Οι Έλληνες μοιάζουν με τους Αλγερινούς στη νοοτροπία, αφού είναι και οι δύο μεσογειακοί λαοί».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ