2013-07-07 10:58:03
Φωτογραφία για «Σημαντική πρόοδος» στις συζητήσεις με την τρόικα
«Πολύ σημαντική πρόοδος» σημειώθηκε κατά τη μαραθώνια συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των δανειστών, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών Οι δύο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Κυριακή στις 10 το πρωί, προκειμένου να οριστικοποιήσουν τα δύο κείμενα του επικαιροποιημένου Μνημονίου. Στη συνέχεια, περί τις 5 το απόγευμα, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας και οι επικεφαλής της τρόικας, θα αναχωρήσουν για τις Βρυξέλλες, όπου, τη Δευτέρα στη συνεδρίαση του Eurogroup, αναμένεται να ληφθεί η «πολιτική απόφαση» για τη δόση των 8,1 δισ. ευρώ.

Οι ίδιοι παράγοντες επεσήμαναν ότι κατά τη σημερινή συνάντηση «έκλεισαν» τόσο το θέμα της κινητικότητας στο Δημόσιο, όσο και το δημοσιονομικό κενό για την περίοδο 2013- 2014, ύψους 2 δισ. ευρώ.

«Ανοικτό» παραμένει το ζήτημα της πιλοτικής μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση, από το 23% στο 13%, κάτι που αναμένεται να συζητηθεί στη συνάντηση της Κυριακής. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ελληνική πλευρά έχει προτείνει να καλυφθούν οι απώλειες εσόδων, ύψους 200 εκατ. ευρώ, από τη μείωση του ΦΠΑ, από εναλλακτικά μέτρα (όπως, π.χ. η επιβολή από το 2013 του φόρου πολυτελείας σε Ι.Χ., σκάφη, κ.λπ.)


Παρόντες, κατά διαστήματα, στη σημερινή συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των δανειστών, ήταν ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης και ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Το γεγονός ότι υπάρχει συμφωνία για το θέμα της κινητικότητας επιβεβαίωσε νωρίτερα και υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

«Συμφωνήσαμε και δεν θα συναντηθούμε ξανά», ανέφερε, προσθέτοντας πως κάποιες λεπτομέρειες που απομένουν «θα τις δει το Eurogroup». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ