2013-07-14 14:56:07
Φωτογραφία για Αίγιο: Σεισμός 3,5 Ρίχτερ - Αυξητικές τάσεις στον χορό των Ρίχτερ
Με την μεγαλύτερη δόνηση στα 3,5 Ρίχτερ, συνεχίζονται οι αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις που ξεκίνησαν από χθες το απόγευμα στην περιοχή του Αιγίου, παρουσιάζοντας παράλληλα μία αυξητική τάση.

Συγκεκριμένα, στις 22.02 χθες το βράδυ σημειώθηκε σεισμός εντάσεως 3,3 Ρίχτερ με επίκεντρο τα 3 χιλιόμετρα Νότια - Νοτιοδυτικά του Αιγίου.

Στις 23.46 είχαμε νέα δόνηση εντάσεως 2,9 Ρίχτερ και το ίδιο επίκεντρο.

Η επόμενη επίσκεψη του Εγκέλαδου ήρθε στις 00.58 και ήταν εντάσεως 3,1 Ρίχτερ, με επίκεντρο 13 χλμ. Ανατολικά - Βορειοανατολικά του Αιγίου.

Ακολούθησε στις 05.06 σήμερα τα ξημερώματα, σεισμός 3,2 Ρίχτερ και επίκεντρο τα 3 χλμ. Νοτιοανατολικά του Αιγίου.

Η τελευταία, και μεγαλύτερη, σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 10.47, με επίκεντρο 4 χλμ. Νότια του Αιγίου και μέγεθος 3,5 Ρίχτερ, ενώ το εστιακό βάθος της ήταν στα 5 χιλιόμετρα.

Σημειώνεται ότι χθες το απόγευμα είχαμε τρεις σεισμικές δονήσεις στην ίδια περιοχή, με την μεγαλύτερη να είναι εντάσεως 2,8 Ρίχτερ.

Παράλληλα, ασθενής σεισμική δόνηση σημειώθηκε και στην Ναύπακτο. Συγκεκριμένα, στις 01.37 τη νύχτα σημειώθηκε σεισμική δόνηση 2,8 Ρίχτερ με επίκεντρο τα 5 χλμ. Ανατολικά - Νοτιοανατολικά της Ναυπάκτου.

Σε δηλώσεις του στους Patrastimes.gr ο καθηγητής Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Ακης Τσελέντης δήλωσε ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας από τις τελευταίες σεισμικές δονήσεις στην περιοχή του Αιγίου. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ