2013-07-16 13:30:21
Φωτογραφία για Στη Μόσχα ο Σταυρός του Aγίου Ανδρέα - Χιλιάδες πιστοί συρρέουν να τον προσκυνήσουν
Στη Μόσχα μεταφέρεται ο Σταυρός του Άγιου Ανδρέα που ολοκλήρωσε το διάστημα παραμονής του στην Αγ. Πετρούπολη και χθες συνέχισε το ταξίδι του προς την ρωσική πρωτεύουσα, με το ειδικά διαμορφωμένο τρένο – ναό, προκειμένου στη διάρκεια της μεταφορά του να γίνονται δεήσεις. Πρώτος σταθμός η πόλη Οντιντσόβο στα περίχωρα της Μόσχας.

Η παρουσία του Σταυρού του Αγίου Ανδρέα στη Ρωσία, αποκτάει ολοένα και μεγαλύτερη δημοσιότητα, με αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι πιστοί να συρρέουν για να τον προσκυνήσουν. Χθες, τελευταία μέρα της παραμονής του στην Αγ. Πετρούπολη, η ουρά των πιστών που περίμενε να προσκυνήσει ήταν ίσως η μεγαλύτερη όλων των ημερών, από την περασμένη Πέμπτη, οπότε και έφτασε στη ρωσική πόλη.

Αν και επίσημοι απολογισμοί δεν υπάρχουν, εκτιμήσεις ανθρώπων του ιδρύματος «Άγ. Ανδρέας ο Πρωτόκλητος» (με πρόεδρο τον Β. Γιακούνιν) αναφέρουν πως τον σταυρό προσκύνησαν μέχρι τώρα πάνω από 120-130.000 άνθρωποι.


Παράλληλα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητρόπολης Πατρών, το πρωί της Κυριακής στο Ναό της Παναγίας Καζάν που βρίσκεται ο Σταυρός, τελέστηκαν δύο θείες λειτουργίες και στη συνέχεια, ιερές παρακλήσεις και χαιρετισμοί στον Άγιο. Στη δεύτερη θεία λειτουργία προέστη ο Επίσκοπος, κ. Μάρκελλος, ο οποίος προέβη και σε χειροτονίες διακόνου και πρεσβυτέρου. Στη θεία λειτουργία παρέστη επίσης, ο Μητροπολίτης Πατρών, κ. Χρυσόστομος, ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ Αλέξανδρος, καθώς και τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής αποστολής, που αμέσως μετά ξεναγήθηκαν στον καθεδρικό ναό Καζάν από τον προϊστάμενο του ναού. Ακολούθησε προσκύνημα στον μνημειακό και μουσειακό ναό του Αγίου Ισαακίου. Τους Έλληνες υποδέχτηκε ο πρόεδρος του μουσείου, ξεναγώντας τους και στον ναό της Αναστάσεως, ο οποίος ονομάστηκε του «ρέοντος αίματος» καθώς οικοδομήθηκε στον τόπο όπου δολοφονήθηκε ο τσάρος Αλέξανδρος Β’, τον Μάρτιο του 1881. Τέλος, προσκύνησαν στον τάφο της Οσίας Ξένης της Αγ. Πετρούπολης, όπου ο κ. Χρυσόστομος τέλεσε δέηση υπέρ του ιερού κλήρου και του λαού της Μητροπόλεως Πατρών.

Τέλος, το βράδυ της Κυριακής, ο Μητροπολίτης Πατρών, παραχώρησε συνέντευξη σε τηλεοπτικό σταθμό της Μητροπόλεως Κατερινουπόλεως, η οποία μεταδόθηκε απευθείας σε Ρωσία, Ουκρανία και Λευκορωσία, αλλά και δορυφορικά σε όλο τον κόσμο.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του Σταυρού του Αγίου Ανδρέα στη Μόσχα θα εορταστούν τα 1025 χρόνια από τον εκχριστιανισμό των Ρως, ενώ την Ελληνική αντιπροσωπεία θα δεχτεί ο Βλαντιμίρ Πούτιν.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ