2013-07-18 18:53:12
Φωτογραφία για ΤΖΑΝΑΚΑΚΗΣ : ΘΑ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΟΥ Ο ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΕΡΓΟΤΕΛΗ
Έτοιμος να… κερδίσει από τον δανεισμό του στον Εργοτέλη είναι ο Μανώλης Τζανακάκης, ο οποίος ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό, αλλά θα παραμείνει στην ομάδα του Ηρακλείου για έναν ακόμα χρόνο.

Την Πέμπτη, όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει, ο Μανώλης Τζανακάκης ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό, όμως παράλληλα έγινε γνωστό πως θα παραμείνει δανεικός για έναν χρόνο στον Εργοτέλη. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής, παραχώρησε δηλώσεις στο "sportvox.gr", τονίζοντας πως θα είναι κέρδος για τον ίδιο να παίξει έναν ακόμα χρόνο σε μια ομάδα που έχει ήδη γνώριμες φυσιογνωμίες κοντά του.

Αναλυτικά η συνέντευξη που παραχώρησε ο Μανώλης Τζανακάκης:

Έκανες ένα μεγάλο βήμα υπογράφοντας στον Ολυμπιακό. Ωστόσο, παραμένεις στον Εργοτέλη όντας δανεικός για έναν χρόνο. Πιστεύεις θα συμβάλλει κάτι τέτοιο στην εξέλιξή σου;

«Φυσικά και θα συμβάλλει. Θεωρώ ότι είναι ένα οικογενειακό περιβάλλον για εμένα
. Όπως γνωρίζεις προέρχομαι από τις ακαδημίες του Εργοτέλη και με ήθελαν πολλοί. Όλοι οι άνθρωποι που θα δουλέψουμε το τεχνικό τιμ είναι όλοι γνωστοί σ' εμένα και με ξέρουν πολλά χρόνια τώρα. Πρόκειται για ένα οικογενειακό περιβάλλον και προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες ώστε να δουλέψω. Είμαι βασική επιλογή και θέλω να κάνω ένα φουλ πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι ένας παίκτης μέσα από τα παιχνίδι μπορεί να παρουσιάσει την καλύτερη εξέλιξη».

Τι μπορούμε να περιμένουμε στο εγγύς μέλλον από τον Μανώλη Τζανακάκη;

«Φέτος ευελπιστώ πρώτα απ' όλα να έχω την υγειά μου. Έχω πολλή όρεξη να δουλέψω και να γίνω καλύτερος. Θέλω να κάνω την καλύτερη χρονιά με τον Εργοτέλη και να βοηθήσω την ομάδα όσο δυνατόν περισσότερο».

Καλύπτεις κυρίως θέση δεξιού μπακ. Σε ποιες άλλες θέσεις μπορείς να δώσεις λύσεις;

«Θα σου πω μερικές θέσεις που έχω αγωνιστεί σε αγώνες του Εργοτέλη. Μερικές φορές έπαιξα ως αριστερός μπακ. Επίσης, έχω βρεθεί σε ρόλο ακραίου χαφ. Αυτές είναι οι θέσεις που μπορώ να βοηθήσω. Δε θέλω να πω κάποια στην οποία δε θα μπορώ να δώσω το μάξιμουμ που θέλω στην ομάδα».

Παρατηρούμε ορισμένους εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές στην Εθνική Νέων. Ένας τέτοιος είναι ο Ανδρέας Μπουχαλάκης που επίσης αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό. Μπορείς να μας σκιαγραφήσεις το προφίλ του;

«Ο Ανδρέας διαθέτει -πιστεύω- εξαιρετική τεχνική κατάρτιση και απίστευτα χτυπήματα της μπάλας. Αναφέρομαι σε καλά στημένα, καλές μεταβιβάσεις. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις θέσεις του κέντρου. Είναι αρκετά δυνατός σωματικά και μολονότι ψηλός έχει καλή επαφή με την μπάλα και καλύπτει σωστά τη μπάλα. Πρόκειται για εξαιρετικός και πολύ ταλαντούχο ποδοσφαιριστή. Είμαστε και... κολλητοί, και ξεχωρίζει για τον χαρακτήρα του. Και αυτό παίζει ρόλο στο ποδόσφαιρο».

Πώς δικαιολογείς την "έκρηξη" του κρητικού ποδοσφαίρου; Υπάρχουν πολλές ομάδες από το νησί σ' εθνικές κατηγορίες και προκύπτουν διαρκώς νέοι ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές.

«Στην Κρήτη γίνεται πολύ καλή δουλειά, επί χρόνια στις ακαδημίες. Ο Εργοτέλης δουλεύει κυρίως με αυτόν τον τρόπο και κάτι τέτοιο το γνωρίζω πολύ καλά. Οι ομάδες της Κρήτης εμφανίζονται πολύ σοβαρές και οργανωμένες. Υπάρχει διάθεση και ο κόσμος ασχολείται πολύ με το ποδόσφαιρο σε κάθε ομάδα. Επομένως, προκύπτουν πολλοί ποδοσφαιριστές από την Κρήτη και ιδιαίτερα στον Εργοτέλη, όπου βρίσκονται πάνω από 15 παίκτες που προέρχονται από τις ακαδημίες. Είναι πρότυπο για κάθε ομάδα ο Εργοτέλης».

Μιλώντας για τον Εργοτέλη μπορείς να κάνεις κάποια εκτίμηση για τη νέα σεζόν;

«Σήμερα ήρθα και έκανα πρώτη προπόνηση. Οπότε, δεν έχω ολοκληρωμένη άποψη. Ο κορμός που υπήρχε πέρυσι και πρόπερσι ουσιαστικά παραμένει ίδιος, υπάρχει "δέσιμο". Σίγουρα χρειάζονται κάποιες προσθήκες που θα γίνουν όταν η ομάδα λάβει την αδειοδότηση. Θα εμφανίσουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο και να επιτευχθεί ο στόχος της παραμονής».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ