2013-07-18 18:38:05
Φωτογραφία για «Λαβράκια» ασυνέπειας βρήκαν οι επιθεωρητές στο Δημόσιο
Δημόσιους υπαλλήλους που δεν προσέρχονται στην υπηρεσία τους αλλά και προϊσταμένους που δεν δείχνουν διάθεση να ελέγξουν εάν τηρείται το ωράριο εργασίας εντόπισαν οι επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης σε αιφνιδιαστικούς και τακτικούς ελέγχους σε τέσσερα υπουργεία.

Στο υπουργείο Εσωτερικών εντοπίστηκαν έξι υπάλληλοι που απουσίαζαν αδικαιολόγητα επί μεγάλο διάστημα ενώ χαρακτηριστική είναι η περίπτωση υπαλλήλου που απουσίαζε για πάνω από δυο χρόνια και ενός ακόμα που έλειπε για επτά μήνες.

Στη Γενική Γραμματεία Πολιτισμούδιαπιστώθηκε ότι από το 1998 είχε εγκατασταθεί ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης τήρησης του εργασιακού χρόνου, το οποίο τέθηκε όμως σε λειτουργία το 2012. Τον Νοέμβριο έγινε δειγματοληπτικός έλεγχος και προέκυψε ότιτο 69% των υπαλλήλων δεν τήρησαν τον χρόνο εργασίας.

Στο υπουργείο Τουρισμού, το τρίμηνο Μαρτίου - Μαΐου 2012 το 77% των υπαλλήλων δεν τήρησε τον χρόνο εργασίας και μάλιστα 13 υπάλληλοι έλειψαν για ώρες που αθροιστικά ξεπερνούσαν τις τρεις μέρες. Επίσης, η υπηρεσία δεν ήλεγχε τις βραχυχρόνιες αναρρωτικές άδειες.

Στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης 19 υπάλληλοι απουσίαζαν για περισσότερες από οκτώ ώρες αθροιστικά σε μηνιαία βάση.
e-go.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ