2013-07-19 01:21:05
Φωτογραφία για STOP σε οχήματα άνω των 5 τόνων στην παλιά Ε.Ο. Ξάνθης-Κομοτηνής!
Πινακίδες απαγόρευσης κυκλοφορίας φορτηγών οχημάτων άνω των 5 τόνων στην επαρχιακή οδό Ξάνθης-Ιάσμου-Κομοτηνής έχουν τοποθετηθεί σύμφωνα με... τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Δένδια για την αντιμετώπιση του φαινομένου χρήσης του συγκεκριμένου οδικού δικτύου από φορτηγά.

Όπως είναι γνωστό, οδηγοί φορτηγών οχημάτων αποφεύγουν τη χρήση της Εγνατίας Οδού για να μην κληθούν να καταβάλουν το αντίτιμο των διοδίων και ως εκ τούτου καταφεύγουν στην παλιά Εθνική Οδό Ξάνθης-Κομοτηνής. Προσφάτως το ThrakiToday.com είχε ασχοληθεί εκτενώς με το θέμα, το οποίο έφτασε μέχρι και το ελληνικό κοινοβούλιο με τη μορφή ερώτησης.

Ωστόσο και παρά το γεγονός πως σύμφωνα με τον κ. Δένδια οι αρμόδιες υπηρεσίες πραγματοποιούν σε «καθημερινή βάση τροχονομικούς ελέγχους σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο της περιοχής ευθύνης τους εφαρμόζοντας παράλληλα την κείμενη νομοθεσία (παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων Ρ-13)» δεν φαίνεται να έχει δοθεί λύση στο πρόβλημα, καθώς τα φορτηγά οχήματα συνεχίζουν να διέρχονται του δρόμου, εγκυμονώντας σοβαρούς κινδύνους για τους υπόλοιπους οδηγούς αλλά και τους κατοίκους των οικισμών τους οποίους διασχίζουν.


Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό της Εγνατίας Οδού η κατασκευή της θα είχε ως αποτέλεσμα την αποσυμφόρηση των πεδινών οικισμών Ξάνθης-Κομοτηνής από τα διερχόμενα φορτηγά, και τους πιθανούς κινδύνους που κάτι τέτοιο παρουσιάζει. Οι κάτοικοι συνεχίζουν να διαμαρτύρονται ακόμη και σήμερα για το κομβόι φορτηγών που σε καθημερινή βάση αντιμετωπίζουν, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου και ελπίζοντας στην άμεση εξεύρεση μιας ικανοποιητικής λύσης πριν θρηνηθούν θύματα.

thrakitoday.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ