2013-07-19 07:57:06
Φωτογραφία για Μέχρι και 760 νεκροί από το βρετανικό καύσωνα των... 32 βαθμών!
Το κύμα καύσωνα που πλήττει τη Βρετανία τις τελευταίες ημέρες έχει γεμίσει τα νοσοκομεία της χώρας με πολίτες που... πάσχουν από αναπνευστικά και καρδιακά προβλήματα αλλά και αφυδάτωση.

Με τον υδράργυρο στους 32 βαθμούς Κελσίου τις τελευταίες έξι ημέρες, οι αρχές της Βρετανίας απευθύνουν έκκληση στους πολίτες και κυρίως στις ευπαθείς ομάδες να μένουν στα σπίτια τους τις μεσημεριανές ώρες και να φροντίζουν τους ηλικιωμένους.

Μάλιστα, οι ειδικοί εκτιμούν ότι εκατοντάδες είναι οι πολίτες που έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω των υψηλών θερμοκρασιών των τελευταίων ημερών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Σχολή του Λονδίνου της υγιεινής και της τροπικής ιατρικής, ο συνολικός αριθμός των θυμάτων του καύσωνα στη Βρετανία κυμαίνεται από 540 έως 760 άτομα.

Αν ο καύσωνας συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα, προβλέπεται ότι ο αριθμός των νεκρών θα διπλασιαστεί!

Τα παραπάνω στοιχεία δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα και πρόκειται για πληροφορίες που προκύπτουν από την ανάλυση δεδομένων, όσον αφορά στα στοιχεία για τη θερμοκρασία στη χώρα και την ανάλυση των στατιστικών των θανάτων από «χτυπήματα» καύσωνα των περασμένων ετών.

Η πλέον ζεστή ημέρα του 2013 για το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν η Τετάρτη όταν και η θερμοκρασία να άγγιξε τους 32,2 βαθμούς στο Χάμπτον του Σάρεϊ. Την Πέμπτη η βρετανική Μετεωρολογική Υπηρεσία πρόσθεσε τη νοτιοδυτική Αγγλία και τα Δυτικά Μίντλαντς στις περιοχές με επίπεδο συναγερμού υγείας 3.

Σύμφωνα με το συναγερμό, οι εργαζόμενοι στην υγεία και την κοινωνική πρόνοια καλούνται να δίνουν έμφαση στους ιδιαίτερα νέους, στους ηλικιωμένους και σε όσους πάσχουν από χρόνιες ασθένειες.
Sky News
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ