2013-07-19 10:41:04
Φωτογραφία για Βουλή: Στην Ολομέλεια τo νομοσχέδιο για τη ΝΕΡΙΤ
Συζητείται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, μια ημέρα μετά από την απόρριψη της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την ΕΡΤ.

Η Διάσκεψη των Προέδρων αποφάσισε στη συνεδρίασή της στις 11 Ιουλίου τη συζήτηση του νομοσχεδίου με τίτλο «Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ίντερνετ και Τηλεόραση» σε μια έως δύο συνεδριάσεις.

Μιλώντας χθες στη Βουλή ο υφυπουργός για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση Παντελής Καψής ανέφερε ότι σε λίγες ημέρες θα βγει η προκήρυξη για τις πρώτες 500 θέσεις εργασίας στη ΝΕΡΙΤ από τις 2.000 που προβλέπονται.

Διαβεβαίωσε δε ότι «από την πρώτη στιγμή προσπαθήσαμε να βγάλουμε το μαύρο και να υλοποιήσουμε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας».

Ο Π. Καψής δεν αναφέρθηκε στην απόσυρση, κατόπιν αιτήματος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, από το πολυνομοσχέδιο του άρθρου που έδινε πλήρη αποζημίωση στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, ωστόσο σημείωσε ότι στην πραγματικότητα το κόστος της λύσης που επιβάλλει η κυβέρνηση είναι οι αποζημιώσεις. «Όμως όταν πληρώνεις αποζημιώσεις, απαλλάσσεσαι από βάρη», επεσήμανε.


Αναφερόμενος στις συζητήσεις που έχει με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ εκτίμησε ότι «έχουν απαντηθεί όλα τα πρακτικά ζητήματα. Φοβάμαι όμως ότι υπάρχει μία ομάδα συνδικαλιστών και ενδεχομένως πολιτικών στελεχών, που είναι αποφασισμένη να μην φύγει από το κτίριο ΕΡΤ». «Υπάρχει συγκεκριμένη συνδικαλιστική ομάδα αποφασισμένη να μείνει μέχρι το τέλος. Αυτό δεν θα γίνει», πρόσθεσε, ενώ διαβεβαίωσε ότι «οι εργαζόμενοι είναι μέρος της λύσης, θα βρεθούν έξω και αυτό θα είναι αρνητικό».

Απεργία στα ιδιωτικά κανάλια

Σε 24ωρες απεργίες στα ιδιωτικά κανάλια-μετόχους της Digea (Alpha, ΑΝΤ1, Mega , Μακεδονία, ΣΚΑΙ και STAR ) προχωρούν από σήμερα οι Ενώσεις του Tύπου.

Όπως προανήγγειλαν μάλιστα οι Ενώσεις, ο απεργιακός αγώνας που ξεκινά από σήμερα θα έχει διάρκεια, «καθώς είναι διαρκής η απαίτηση να αποδείξουμε ότι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δεν είναι μόνοι τους».

Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ κατηγορούν την κυβέρνηση για αναξιοπιστία και αναμένουν την κατάθεση της τροπολογίας για τις αποζημιώσεις.

Δηλώνουν ακόμη ότι σε σύμπνοια με τις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει οι δημοσιογραφικές ενώσεις αρχής γενομένης, από σήμερα, αλλά και του σκεπτικού των αποφάσεων της γενικής συνέλευσης της ΠΟΣΠΕΡΤ παραμένουν και εκπέμπουν πλήρες ραδιοτηλεοπτικό πρόγραμμα και διαδικτυακή ενημέρωση από τις κεντρικές και περιφερειακές εγκαταστάσεις της ΕΡΤ.

Σε νέα Γενική Συνέλευση θα καθορίσουν το πλαίσιο της τελικής συνάντησης με τον κ. Καψή.
left.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ