2013-07-19 12:00:16
Φωτογραφία για Ο καύσωνας σκοτώνει τους Βρετανούς - 760 νεκροί και φόβοι για περισσότερους
Πρωτόγνωρη ζέστη για τα δεδομένα της χώρας και ένας συγκλονιστικός απολογισμός θυμάτων πλήττουν τη Βρετανία που μετρά 760 νεκρούς, σύμφωνα με επίσημους υπολογισμούς, εξαιτίας της θερμοκρασίας που εισέρχεται στην έβδομη συνεχή μέρα με πάνω από 30 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τον Independent και έρευνα που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Time από το London School of Hygiene and Tropical Medicine, τις πρώτες εννέα θερμές ημέρες μόνο στην Αγγλία έχασαν τη ζωή τους μεταξύ 540 και 760 άνθρωποι.

Ο αριθμός αυτός, εκτιμούν μάλιστα οι ειδικοί, ότι πρόκειται να διπλασιαστεί καθώς οι θερμοκρασίες υπολογίζεται ότι θα παραμείνουν υψηλές μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας. Σε βαθμούς Κελσίου οικείους μεν για τους λαούς της Μεσογείου αλλά φονικούς για τους κατοίκους του Βορρά - καθώς η ηλιοφάνεια είναι παρατεταμένη κατά τη διάρκεια της ημέρας και τα ποσοστά υγρασίας είναι ιδιαίτερα υψηλά ενώ απουσιάζουν οι κλιματιζόμενοι χώροι.


Το θερμόμετρο την Πέμπτη έφτασε τους 31 οC έπειτα από την πιο ζεστή ημέρα των τελευταίων επτά χρόνων καθώς την Τετάρτη στο Χίθροου ο υδράργυρος άγγιξε του 31,9 oC .

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε προειδοποίηση κινδύνου «επιπέδου τρία» επιστώντας την προσοχή στις αρμόδιες Αρχές να εντείνουν τις προσπάθειες τους για την ανακούφιση ευπαθών κοινωνικών ομάδων όπως τα πολύ νεαρά άτομα, οι ηλικιωμένοι και οι ασθενείς με χρόνιες παθήσεις καθώς και άνθρωποι με αναπνευστικά και καρδιακά προβλήματα.

Την ίδια στιγμή εκατομμύρια νοικοκυριά καλούνται να μειώσουν τη χρήση νερού καθώς η αυξημένη ζήτηση των τελευταίων ημερών έχει επιβαρύνει σημαντικά το δίκτυο υδροδότησης του Λονδίνου.

Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με τον Independent, οι επιστήμονες της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας συνιστούν και στους αγρότες να είναι σε επιφυλακή το Σαββατοκύριακο καθώς ο καύσωνας απειλεί με κύμα πυρκαγιών που θα μπορούσε να καταστρέψει τις καλλιέργειες σε ολόκληρη τη χώρα.

Πηγή: tovima
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ