2013-07-19 12:11:04
Φωτογραφία για Ο Γ.Γ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας στην Μυτιλήνη [video]
Στη Μυτιλήνη περιόδευσε χθες Πέμπτη ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Το απόγευμα επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ Αιγαίου και μίλησε με τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.

Εξέφρασε την αλληλεγγύη του ΚΚΕ στον αγώνα που δίνουν εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα. Καταδίκασε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης που οδήγησαν σε κλείσιμο την κρατική ραδιοτηλεόραση. Εξέφρασε την αντίθεσή του στο νέο νομοσχέδιο, που αύριο συζητιέται στη βουλή.

Το βράδυ μίλησε σε πολιτική συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς παρουσία περίπου 400 φίλων του κόμματος, όπου ήταν Αρκετά ενθαρρυντική για τις οργανώσεις του ΚΚΕ στο νησί η ομιλία του νέου Γενικού Γραμματέα του Κόμματος Δημήτρη Κουτσούμπα στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη. Με την ομιλία αυτή το ΚΚΕ στη Λέσβο ολοκλήρωσε ένα κύκλο ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας για την πολιτική που καθορίστηκε από το 19ο Συνέδριό του.


Ο νέος Γ.Γ του ΚΚΕ ξεκίνησε την ομιλία του συνεχίζοντας να φωνάζει το σύνθημα που αυτή την στιγμή φώναζαν οι συγκεντρωμένοι ακροατές. Κατά την διάρκεια της ομιλίας του αρκετές φορές χειροκροτήθηκε θερμά για τα λεγόμενά του ακόμα και απο θαμώνες στις κοντινές καφετέριες.

Φάνηκε αρκετά ενημερωμένος για τα προβλήματα του τόπου τα οποία σχολίασε, εξηγώντας τις αιτίες τους και τονίζοντας πως σοβαρές ευθύνες έχουν οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες στο χώρο της Τοπικής Διοίκησης γιατί λειτούργησαν στη λογική του "διαίρει και βασίλευε" τόσα χρόνια. ο κ Κουτσούμπας δήλωσε πως "η δύναμη της παραμεθορίου είναι ο κόσμος της αρκεί να μπορεί να ζήσει και να έχει καλό βιοτικό επίπεδο".

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις πολιτικές εξελίξεις και στις θέσεις άλλων κομμάτων που οραματίζονται την "Νέα Ελλάδα" εντός πάντα της Ε.Ε. και πιο συγκεκριμένα στα κόμματα που ανταγωνίζονται για να αναλάβουν την κυβέρνηση της χώρας. Που βγάζουν πάντα λάδι τα συμφέροντα της αστικής τάξης και βάζουν την εργατική τάξη σε διαμάχη για τους ανταγωνισμούς του κεφαλαίου.

Έκανε εκτενή αναφορά στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονα προέβαλε τις αντίστοιχες θέσεις του ΚΚΕ πάνω σε διάφορα ζητήματα αναδεικνύοντάς τες ως πιο ρεαλιστικές. Στο χιλιοειπωμένο επιχείρημα και "κυβέρνηση της αριστεράς" είπε: " Η "κυβέρνηση της αριστεράς", όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσει τη χώρα και το λαό στο "μεταμνημονιακό ξέφωτο, στο ξέφωτο της

δημοκρατίας». Στο ξέφωτο όμως της αστικής δημοκρατίας- δικτατορίας με κυρίαρχα τα μονοπώλια, με ισχυρά τα δεσμά της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα θα παραμείνουν στο μαύρο σκοτάδι.

Η πολιτική πρόταση συμμαχίας του ΚΚΕ, η πρότασή του για τη Λαϊκή Συμμαχία που είναι κοινωνική συμμαχία, είναι η πιο πλατιά ενωτική πρόταση γιατί αγκαλιάζει εργάτες, άνεργους, αυτοπασχολούμενους, φτωχούς αγρότες, νέους και γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων.

Επανέλαβε την πρόταση του ΚΚΕ για αποδέσμευση από την Ε.Ε, με μονομερή διαγραφή του χρέους και των μνημονίων, με βασική προϋπόθεση ο λαός – η κυβέρνησή του - η εξουσία του, να έχει στα χέρια του τα εργαλεία εκείνα που θα ανακόψουν τον κατήφορο και την καταστροφή και θα δημιουργούν προϋποθέσεις για τη λαϊκή ευημερία, είναι η μόνη ρεαλιστική. Καλώντας τον λαό να δείξει εμπιστοσύνη στο ΚΚΕ ως εγγύηση που θα τους σταματήσει λέγοντας χαρακτηριστικά "δεν θα γίνουμε σαν τα μούτρα τους" και διευκρινίζοντας ότι δεν αναφέρεται αγνούς αγωνιστές που ευκαιριακά έχουν παρασυρθεί αλλά στις ηγεσίες των κομμάτων.

Κατεβαίνοντας απο το βήμα "πνίγηκε" στις αγκαλιές των οπαδών του ΚΚΕ. Ενδεικτικά κάποιος ανάμεσα απο το πλήθος τον συνεχάρη για την ομιλία του λέγοντάς του "Τόσο καιρό είμαι ΚΚΕ πρώτη φορά καταλαβαίνω όλη την ομιλία".

Το L.P με το δημοσιογραφικό του επιτελείο ήταν εκεί και κατέγραψε αποσπάσματα από την ομιλία του Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ.

lesvospost.com
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ