2013-07-19 16:37:03
Φωτογραφία για Αναβλήθηκε έως 31/12/13 η επιβολή φόρου υπεραξίας στις χρηματιστηριακές συναλλαγές
Το υπουργείο Οικονομικών απέσυρε χθες το βράδυ από το πολυνομοσχέδιο τις σχετικές διατάξεις ανταποκρινόμενο στις εκκλήσεις των φορέων της αγοράς.

Σημειώνεται ότι το διάστημα από τον περασμένο Δεκέμβριο μέχρι και τις αρχές Ιουλίου το σύνολο των φορέων της ελληνικής κεφαλαιαγοράς (Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, Χρηματιστήριο, ΣΜΕΧΑ, Ένωση Θεσμικών Επενδυτών) ανέλαβαν πρωτοβουλία να διερευνήσουν αν και πως εφαρμόζεται ο φόρος υπεραξίας στις άλλες ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές. Η μελέτη αυτή ανατέθηκε στην Ernst & Young.

Με βάση τα συγκεκριμένα ευρήματα της έρευνας και τις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο όσον αφορά τη φορολογική πολιτική για τις κεφαλαιαγορές, διαμορφώθηκε και στάλθηκε στο υπουργείο πρόταση που περιλάμβανε την κατάργηση του φόρου υπεραξίας με ταυτόχρονη αύξηση του ποσοστού επί του φόρου συναλλαγών.

Ωστόσο, η αρμόδια φοροτεχνική επιτροπή του υπουργείου επέλεξε από το σύνολο της πρότασής, μόνο το ένα σκέλος της, ήτοι την αύξηση του φόρου συναλλαγών, επιλογή που κατά την εκτίμησή τους θα απέφερε επιπλέον έσοδα στο κράτος 32 εκατ. ευρώ μέσα στη διετία 2013-2013.

Πάντως, η αύξηση του φόρου επί των πωλήσεων μετοχών και η επιβολή φόρου υπεραξίας στις χρηματιστηριακές συναλλαγές μετατέθηκαν για αργότερα και έτσι δίνεται χρόνος στους φορείς της κεφαλαιαγοράς να μεταπείσουν την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

forologikanea.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ