2013-07-20 00:47:04
Φωτογραφία για Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής στους Ακρίτες της Ολύμπου Καρπάθου και της Κάσου
Την υπόσχεση αλληλεγγύης που έδωσε πέρυσι το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής στους Ακρίτες της ορεινής Καρπάθου και της Κάσου, επισφράγισε απόψε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Πατούλης με την επίσκεψή στην Όλυμπο Καρπάθου, όπου παρέδωσε φάρμακα και υγειονομικό υλικό στο Πολυιατρείο της ορεινής Ολύμπου Καρπάθου.

Στα πλαίσια της δράσης αυτής, ο Δήμος Καρπάθου τίμησε τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κο Πατούλη για την ανθρωπιστική αυτή πρωτοβουλία των Ακριτικών Οδοιπορικών Υγείας που πραγματοποιεί το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμών παραμεθόριων περιοχών.

Ο Δήμαρχος Καρπάθου κος Μιχάλης Χανιώτης, εκφράζοντας τις ευχαριστίες των κατοίκων του νησιού για τη στήριξη του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στις υγειονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, τόνισε: "Ευχαριστούμε από καρδιάς το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής για τη συνεργασία που ξεκινήσαμε πέρυσι και συνεχίζουμε φέτος
. Η παρουσία σας εδώ είναι συγκινητική γιατί επιβεβαιώνει τη συνέχεια και τη συνέπεια του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης που σας χαρακτηρίζει. Οι προμήθειες είναι τόσο ελλιπείς ώστε να μη μπορούμε κάποιες φορές, ούτε να υποστηρίξουμε τους ασθενείς μας στην αναπνοή τους. Η έλλειψη εξειδικευμένων γιατρών και κατάλληλων δομών νοσηλείας στην αναγκαστική λύση των θαλάσσιων διακομιδών προς τη Ρόδο με πολλαπλάσιο κόστος και πολλαπλούς κινδύνους. Οι ανάγκες μας είναι πολλές και γι αυτό, η κάθε μικρή ή μεγάλη προσφορά, μπορεί για τους νησιώτες μας να αποδειχθεί σωτήρια."

"Έστω και ένας συνάνθρωπός μας να βοηθηθεί από την προσπάθειά μας, θα είναι για μας η μεγαλύτερη επιτυχία: γιατί στόχος μας είναι ο Άνθρωπος και στόχευσή μας η διατήρηση της Υγείας του αλλά της Ζωής του." δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κος Γιώργος Πατούλης, ο οποίος συνέχισε λέγοντας: "Είμαστε εδώ, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Αρχιεπισκοπής, για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, μέσα από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και να διεκδικήσουμε μαζί το αυτονόητο: την παροχή βασικής της υποστήριξης ζωής. Τα προβλήματα της υγείας στη χώρα μας μπορούν να επιλυθούν με σχεδιασμό προσανατολισμένο στη μοναδικότητα της γεωγραφικής κατανομής των νησιωτικών περιοχών μας και στην ποιότητα με το χαμηλότερο κόστος. Όλοι οι κάτοικοι αυτής της χώρας έχουν δικαίωμα σε μια ισότιμη πρόσβαση στην περίθαλψη, όσο δύσβατος κι αν είναι ο τόπος που τιμούν και κατοικούν."

Στην τελετή παράδοσης των φαρμάκων παρευρέθηκαν επίσης ο Ιερέας Πατήρ Ιωάννης, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Καρπάθου κος Γιώργος Δήμαρχο, , ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ολύμπου κος Ηλιας Πανηλίας, οι Τοπικοί Σύμβουλοι της Ολύμπου κα Παπαβασίλη Ρούλα και κος Χατζηπαππάς, ο πρώην Κοινοτάρχης Ολύμπου κος Γιώργος Σακέλλης, ο Αγροτικός Ιατρός κος Δημήτρης Γρηγοράκης, ο δημοσιογράφος κος Γιάννης Μηνατζής ο Πρόεδρος των Καρπαθίων Αμαρουσίου κος Μηναδάκης, ο τοπικός σύμβουλος της Κοινότητας Σπόων κος Μιχάλης Διακολιός

Αποστέλλοντας μήνυμα αλληλεγγύης, ο Διευθυντής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, κος Κωστής Δήμτσας, σημείωσε:" Δεν υπάρχουν άγονες γραμμές, υπάρχουν άγονα μυαλά και άγονη σκέψη. Ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος κκ Ιερώνυμος είναι κοντά σας, είναι δίπλα σας. Και η δική μας καρδιά χτυπάει μαζί με τη δική σας, στους αγώνες και τις αγωνίες σας. Σε αυτή την κοινή προσπάθεια, ενώνουμε τις δυνάμεις μας και μαζί προχωράμε."

Η στήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Φιλανθρωπικού Οργανισμού ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στην άγονη γραμμή της Καρπάθου και της Κάσου, ξεκίνησε πέρυσι στα πλαίσια των Ακριτικών Οδοιπορικών Υγείας που διοργάνωσε το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής στο Δήμο Κάσου και στο Δήμο Καρπάθου. Επομενοι σταθμοί παράδοσης φαρμάκων αύριο 20/7/ είναι το Πολυδύναμο Ιατρείο Κάσου και το Κέντρο Υγείας Καρπάθου.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ