2013-07-20 06:18:04
Φωτογραφία για Επιμένει στο αίτημά του ο Άκης
Αίτημα ανάκλησης της απόφασης του δικαστηρίου για μη κλήση του ΚΥΣΕΑ θα καταθέσουν τις επόμενες ημέρες οι συνήγοροι υπεράσπισης του Ακη Ταχοχατζόπουλου.

Παράλληλα ζήτησαν η απολογία του πρώην υπουργού να ξεκινήσει στις 2 Σεπτεμβρίου κι όχι στις 29 Ιουλίου που είπε ο πρόεδρος της έδρας στη χθεσινή συνεδρίαση.

Λεωνίδας Κοτσαλής (συνήγορος υπεράσπισης Α.Τσοχατζόπουλου): «Ζητούμε εύλογο χρόνο ώστε να προετοιμαστεί σωστά για την απολογία του. Ο όγκος της δικογραφίας είναι μεγάλος. Έχουν τεθεί σειρά ερωτημάτων από την πλούσια διαδικασία των 34 ημερών. Είναι ανθρωπίνως αδύνατο να προετοιμαστεί σε τόσο λίγο χρόνο. Θέλουμε έναρξη την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου. Είμαστε πρόθυμοι να συνεχίσουμε τη διαδικασία και τις απογευματινές ώρες. Η απολογία Τσοχατζόπουλου είναι κρίσιμη. Θέλουμε η βαριά ατμόσφαιρα να φύγει».

Όλοι οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων ζήτησαν να τηρηθεί η σειρά του κατηγορητηρίου ως προς τις απολογίες και να ξεκινήσουν αυτές στις 2 Σεπτεμβρίου κάτι που προκάλεσε την αντίδραση της εισαγγελέως.


Γεωργία Αδηλίνη: Συμβιβασμοί δεν μπορούν να γίνουν. Σύμφωνα με τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας η συζήτηση εξακολουθεί χωρίς διακοπή παρά μόνο τα αναγκαία διαλείμματα. Δεν υπάρχει διάταξη στον Κώδικα που να προβλέπει διακοπή πριν την απολογία του κατηγορούμενου.

Νίκος Κολοβός(συνήγορος Πολιτικής Αγωγής): Για λειτουργικούς λόγους ζητούμε να προηγηθεί η απολογία Τσοχατζόπουλου

Γιώργος Σαχπζτζίδης(κατηγορούμενος): Κρατούμαστε 16 μήνες. Είναι αδιανόητο να μην ξέρουμε τι θα πούμε. Να απολογηθούμε με τη σειρά που λέει η δικονομία.

Στον συνήγορο του Ακη Τσοχατζόπουλου, Λεωνίδα Κοτσαλή, που έκανε γνωστό ότι θα επαναφέρει το αίτημα για κλήση των μελών του ΚΥΣΕΑ, απάντησε η εισαγγελέας της έδρας Γ.Αδηλίνη

Γ.Αδηλίνη: Να θυμίσω ότι γίνεται ένα αίτημα για να ισχυροποιηθούν οι αποδείξεις. Μόνος αρμόδιος να το πει αυτό είναι το δικαστήριο. Αυτό θα κρίνει αν τα αποδεικτικά στοιχεία ήταν αρκετά ή όχι. Δεν έχετε κανένα λόγο να επαναφέρετε αυτό το αίτημα. Το δικαστήριο και μόνο αυτό κρίνει.

Τσοχατζόπουλος: Αγνοείτε την ουσία της υπόθεσης και αυτό φάνηκε από τις ερωτήσεις προς τους μάρτυρες –αξιωματικούς. Ρωτούσατε για τις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ. Οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι συνήθης χώρος. Έχει ειδικές διαδικασίες

Πρόεδρος: Εσείς επιμένετε ότι πρέπει να κληθεί το ΚΥΣΕΑ

Τσοχατζόπουλος: Πρέπει να συζητήσετε αυτό που αρνείστε μέχρι στιγμής. Την ουσία του θέματος. Στο κοινοβούλιο τα δύο μεγάλα κόμματα τα έκαναν «πλακάκια» για να μην ανοίξει το θέμα των υποβρυχίων. Το σκάνδαλο είναι ότι τα υποβρύχια δεν έχουν παραδοθεί ακόμα. Γι΄αυτό ζητώ συνεχώς το λόγο. Γι΄αυτό ζητώ χρόνο.

Η διαδικασία συνεχίζεται και σήμερα με μάρτυρες υπεράσπισης. Μεταξύ αυτών ο 90χρονος ακαδημαϊκός Αδαμάντιος Πεπελάσης, ο οποίος ως μάρτυρας υπεράσπισης του Νίκου Καρατζά εστίασε στην προσφορά του ιδιοκτήτη του ΙΑΝΟΥ στην προώθηση του βιβλίου.

Υπέρ του ιδιοκτήτη του γνωστού βιβλιοπωλείου κατέθεσε επίσης και η Σοφία Ιορδανίδου, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κύπρου και δημοσιογράφος, η οποία όπως είπε είναι φίλη του Ν. Καρατζά και υπήρξε συνεργάτης του πρώην υπουργού επί σειρά ετών. Η μάρτυρας αναφέρθηκε στο θέμα της εξαγοράς μετοχών του ΙΑΝΟΥ μέσω εξωχώριας εταιρείας, που αποδίδεται στον Άκη Τσοχατζόπουλο, τονίζοντας ότι ο κ. Καρατζάς δεν γνώριζε ποιος κρυβόταν πίσω από την αγοράστρια εταιρεία.

Κατέθεσαν επίσης μάρτυρες υπεράσπισης της Βίκης Σταμάτη, μεταξύ των οποίων και ο πατέρας της, κ. Δημήτρης Σταμάτης, ο οποίος αναφέρθηκε στην κόρη του λέγοντας πως «έζησε σε ένα χωριό με 1.000 κατοίκους» και ότι «η κοπέλα δεν γνώριζε τίποτα από όλα αυτά».

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε στο ακίνητο της Αρεοπαγίτου, λέγοντας πως «είναι ένα σπιτάκι 150 τετραγωνικών που δεν γνώριζα την αξία του, γιατί είμαι από χωριό», και στον γαμπρό του πρώην υπουργό για τον οποίο είπε ότι «είναι ένας αξιοπρεπής άνθρωπος». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ