2013-07-20 10:25:03
Φωτογραφία για Νέες αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ ανακοίνωσε η ΡΑΕ
Αυξήσεις στο τέλος για τις ΑΠΕ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας) αποφάσισε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Για τους οικιακούς καταναλωτές οι αυξήσεις φτάνουν στα... 20,80 ευρώ για κάθε παραγόμενη μεγαβατώρα. Αντίστοιχες αυξήσεις ακολουθούν και για τις υπόλοιπες κατηγορίες των καταναλωτών. Σε κάθε περίπτωση η ΡΑΕ, δηλώνει σε ανακοίνωσή της ότι κατανοεί την επιβάρυνση των καταναλωτών από τις αναπροσαρμογές του τέλους, αλλά επιβεβλημένο να γίνουν ως αποτέλεσμα των προβλημάτων στην ένταξη διαφορών τεχνολογιών ΑΠΕ στο ενεργειακό σύστημα της χώρας.

Σύμφωνα με τη Ρυθμιστική Αρχή, στο πλαίσιο αυτό αποτελεί αναγκαιότητα, υπό τις παρούσες δυσμενείς συνθήκες, να ανακοπεί και να αναστραφεί η μετακύλιση του βάρους του ελλείμματος του Ειδικού Λογαριασμού, στο φορολογούμενο πολίτη και καταναλωτή. Η εξεύρεση αξιόπιστων και αποδοτικών εναλλακτικών λύσεων αποτελεί άμεση υποχρέωση και προτεραιότητα όλων των εμπλεκόμενων μερών (Πολιτεία, παραγωγοί, κ.λπ.). 


Συγκεκριμένα, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας επισημαίνει ότι οι ως άνω τιμές του ΕΤΜΕΑΡ προκύπτουν λαμβάνοντας υπ΄ όψιν τα ακόλουθα στοιχεία:

α) Τις εκτιμήσεις του ΛΑΓΗΕ και του ΥΠΕΚΑ, όσον αφορά την εξέλιξη του σωρευτικού ελλείμματος του Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ & ΣΗΘΥΑ στο 2ο εξάμηνο του 2013 και στη διάρκεια του 2014.

β) Το επίσημο σενάριο του ΥΠΕΚΑ (ως άνω επιστολή) για το ρυθμό αποκλιμάκωσης, και εν τέλει το μηδενισμό (στο τέλος του 2014), του ως άνω σωρευτικού ελλείμματος, όπως προκύπτει κι από τις μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας μας.

γ) Τον τρόπο κατανομής του ως άνω στόχου μείωσης του ελλείμματος στις διάφορες κατηγορίες καταναλωτών, βάσει της μεθοδολογίας που περιγράφει η Υπουργική Απόφαση Δ5-ΗΛ/Β/Φ.1.20/οικ.290/08.01.2013 (ΦΕΚ Β’ 10/09.01.2013).
skai.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ