2013-07-20 10:20:25
Φωτογραφία για Βαρθολομιό: Kατά λάθος τα σκουπίδια στις Θίνες – Συλλήψεις από την Αστυνομία
Την άμεση αντίδραση των κατοίκων του Βαρθολομιού προκάλεσε χθες το μεσημέρι η παρουσία ενός φορτηγού με απορρίμματα εργοστασιακής μονάδας κι ενός εσκαφέα στην περιοχή του κλειστού ΧΑΔΑ που βρίσκεται στο δάσος των Θινών. Ανδρες του τοπικού αστυνομικού τμήματος και πολίτες «μπλόκαραν» αμέσως τα δύο οχήματα και οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους οδηγούς τους και τους προσήγαγαν στο ΑΤ Βαρθολομιού όπου σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα υποβάθμισης του περιβάλλοντος.

Λίγο αργότερα συνελήφθη και το αρμόδιο διευθυντικό στέλεχος της εργοστασιακής μονάδας με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας . Και τα τρία άτομα οδηγήθηκαν χθες στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας στην Εισαγγελία της Αμαλιάδας . Σύμφωνα με πληροφορίες όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι και διατάχθηκε η περεταίρω έρευνα του θέματος.

Αναφερόμενος στα γεγονότα ο δήμαρχος του Πηνειού Αλέξης Καστρινός έδωσε μια διαφορετική διάσταση ισχυριζόμενος ότι το συμβάν οφείλεται σε λάθος.


Όπως ανέφερε ο οδηγός του φορτηγού από την εργοστασιακή μονάδα έκανε λάθος και αντί να μεταφέρει τα απορρίμματα προς το κέντρο μεταφόρτωσης που υπάρχει έξω από τη Γαστούνη τα πήγε στον παλιό και καταργημένο ΧΑΔΑ των Θινών.

«Γι αυτό που σας λέω υπάρχουν παραστατικά που δείχνουν ότι τα απορρίμματα είχαν άλλο προορισμό και ότι έγινε λάθος» - ανέφερε ο κ. Καστρινός. Ο δήμαρχος του Πηνειού αποκάλυψε επίσης ότι ο οδηγός της μπουλντόζας που συνελήφθη στο δάσος των Θινών, δεν βρισκόταν εκεί για να θάψει τα σκουπίδια, αλλά για να διαμορφώσει τον περιβάλλοντα χώρο στο πλαίσιο δεκάμηνης συμφωνίας που είχε ξεκινήσει από τον περασμένο Φεβρουάριο. «Ο οδηγός του οχήματος δεν έχει καμιά σχέση με τα σκουπίδια. Υπάρχει σχετική απόφαση και έγγραφο στη Διαύγεια που το αποδεικνύει» - τόνισε ο κ. Καστρινός.

Κάτοικοι της περιοχής του Βαρθολομιού κατήγγειλαν στην «ΠΡΩΪΝΗ» ότι συνεχίζεται κατά καιρούς η ρίψη απορριμμάτων στον ΧΑΔΑ των Θινών του Βαρθολομιού πολλές φορές με την ανοχή των τοπικών παραγόντων.

Πηγή: εφημερίδα Πρωινή
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ