2013-07-20 12:40:40
Φωτογραφία για Φτιασιδωμένος φασισμός από τις δημοκρατικές δυνάμεις των απλών (sic) εργαζομένων εναντίον του Άδωνι
Διαβάζουμε στην Καθημερινή

Επικίνδυνη κλιμάκωση φαινομένων έντονης βίας 

Επίθεση εναντίον του υπουργού Υγείας στην είσοδο του νοσοκομείου «Αττικόν» της Πεννυς Μπουλουτζα

Ακρως επεισοδιακή ήταν η χθεσινή επίσκεψη του υπουργού Υγείας Αδ. Γεωργιάδη στο νοσοκομείο «Αττικόν», ο οποίος κατά την είσοδό του στο κτίριο δέχθηκε επίθεση από συγκεντρωμένους.

Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων επισκέψεών του σε μονάδες υγείας, ο κ. Γεωργιάδης μετέβη χθες αρχικά στο Κρατικό Νοσοκομείο Νικαίας και εν συνεχεία στο «Αττικόν». Παρά την εισήγηση της ΕΛ.ΑΣ. να μπει στο νοσοκομείο από πλαϊνή πόρτα, αφού στην είσοδο είχαν συγκεντρωθεί εργαζόμενοι στο «Αττικόν» και μη, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την κυβερνητική πολιτική, ο υπουργός επέλεξε να εισέλθει από την κεντρική είσοδο και να συνομιλήσει μαζί τους, πρακτική που έχει ακολουθήσει και σε άλλες περιπτώσεις.

Η πρώτη ένδειξη της έντασης που θα ακολουθούσε ήταν όταν κάποιος από το πλήθος εκτόξευσε καφέ προς το μέρος του, την ώρα που κατέβαινε από το αυτοκίνητο
. Ο κ. Γεωργιάδης πλησίασε τους συγκεντρωμένους, συνομίλησε για λίγο μαζί τους αλλά, όπως κατήγγειλε, όταν προσπάθησε να κινηθεί προς το εσωτερικό του νοσοκομείου δέχθηκε επίθεση στο πρόσωπο. Επενέβησαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ και ο υπουργός τελικά εισήλθε στο κτίριο και κατευθύνθηκε στο αμφιθέατρο, όπου τον περίμεναν εκπρόσωποι της διοίκησης, της ιατρικής υπηρεσίας και των νοσηλευτών. Οι διαμαρτυρίες εργαζομένων του νοσοκομείου συνεχίστηκαν και έξω από το αμφιθέατρο, στην είσοδο του οποίου είχαν παραταχθεί αστυνομικές δυνάμεις.

Ο κ. Γεωργιάδης σε δηλώσεις του μετά το συμβάν (Βήμα FM) επεσήμανε ότι ήδη, δύο ημέρες πριν από την επίσκεψη, είχε ξεκινήσει η δημιουργία κλίματος από μέλη του σωματείου εργαζομένων που ανέφεραν ότι είναι ανεπιθύμητος στο νοσοκομείο. Μάλιστα, σημείωσε ότι, σύμφωνα με ενημέρωση που είχε ο ίδιος από τη διοίκηση του νοσοκομείου και τους γιατρούς, πρόκειται για άτομα που ανήκουν σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο της Ακρας Αριστεράς. Ο ίδιος χαρακτήρισε «αμφισβήτηση του πολιτεύματος να απαγορεύουν σε υπουργό να επισκεφθεί νοσοκομείο το οποίο είναι υπό την εποπτεία του» και κατέληξε ότι δεν πρόκειται να σταματήσει να κάνει τη δουλειά του «από μια φασιστική μειοψηφία που διά της βίας θέλει να εμποδίσει τους άλλους να ακουστούν». Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Γεωργιάδης μετά το «Αττικόν» επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Περιστερίου και -αιφνιδιαστικά- το Λαϊκό Νοσοκομείο.

Από την πλευρά του, το σωματείο εργαζομένων στο «Αττικόν», σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά το επεισόδιο, καταδικάζει «την πρωτοφανή εισβολή των ΜΑΤ και τους προπηλακισμούς εργαζομένων, γιατρών και συνοδών που διαμαρτύρονταν ενάντια στην επίσκεψη-παρωδία του υπουργού Υγείας». Χαρακτηρίζει «ανεπιθύμητο στο “Αττικόν” τον υπουργό μιας κυβέρνησης που υπονομεύει τη δημόσια υγεία» και ψευδείς τις αναφορές ότι ο κ. Γεωργιάδης χτυπήθηκε από εργαζομένους.

«Απαράδεκτη πράξη»

«Απαράδεκτη και καταδικαστέα» χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου την επίθεση στον υπουργό Υγείας στο «Αττικόν», από άτομα που, όπως ανέφερε, «φώναζαν το γνωστό ανατριχιαστικό σύνθημα για τον Μελιγαλά» και τόνισε πως «οι θιασώτες της βίας δεν έχουν καμία θέση στη δημοκρατική μας κοινωνία». Την επίθεση καταδίκασαν με ανακοινώσεις τους το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ. «Τέτοιες ενέργειες υπονομεύουν τον κοινωνικό διάλογο, στρέφονται εναντίον των δημοκρατικών θεσμών και συμβάλλουν στον ευτελισμό της δημόσιας ζωής», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ, ενώ η ΔΗΜΑΡ εκφράζει ανησυχία για την όξυνση των φαινομένων βίας, τα οποία συσχετίζει με «την απογοητευτική εικόνα που παρουσιάζει η Βουλή».

www.kathimerini.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ