2013-07-21 22:30:45
Φωτογραφία για Δεν έσβησε ακόμη η φωτιά στη Ζωοδόχο πηγή Σάμου
γράφει η Μαργαρίτα Ικαρίου, δημοσιογράφος

Mαίνεται ακόμη η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι (Κυριακή 21 Ιουλίου 2013) σε... δύσβατη δασική έκταση, πλησίον της Μονής Ζωοδόχου Πηγής.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης από αέρος, επιχειρούσαν με αληθινή αυταπάρνηση τα πυροσβεστικά αεροσκάφη και το ελικόπτερο που έχουν βάση τη Σάμο, ενώ από το απόγευμα στο έργο της κατάσβεσης συνέδραμαν δύο ακόμη πυροσβεστικά αεροσκάφη, προερχόμενα από Ελευσίνα Αττικής.

Το μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής έχει εκκενωθεί για προληπτικούς λόγους από τις μοναχές, ενώ και οι ιερές εικόνες που φυλάσσονταν εκεί, απομακρύνθηκαν.

Αμέσως μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου, το σύνολο των εθελοντικών πυροσβεστικών κλιμακίων, ο διοικητής Πυροσβεστικής Σάμου κ. Ζαγκογιάννης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ευσέβιος, ο επικεφαλής πολιτικής προσταστίας του Δήμου Γ. Στάντζος, αιρετοί και πλήθος ιερέων.


Προσέτρεξαν επίσης σε βοήθεια, εθελοντές ιδιώτες με ειδικά οχήματα προκειμένου να διευκολύνουν το έργο της κατάσβεσης. Εξαιτίας του δύσβατου της περιοχής, ένα και μόνο μικτό πεζοπόρο τμήμα κατάφερε να προσεγγίσει το μέτωπο της φωτιάς που κατευθυνόταν προς το μοναστήρι και να του ανακόψει μερικώς την επέκταση.

Τα πυροσβεστικά εκτελούσαν εναέριες ρίψεις μέχρι και το τελευταίο φως της μέρας, παρά τους πυκνούς καπνούς που δυσχέραιναν το έργο της κατάσβεσης και καθιστούσαν τις πτήσεις άκρως επικίνδυνες. 

Αυτή τη στιγμή η πυρκαγιά εμφανίζει μια ύφεση, ωστόσο οι άνεμοι που πνέουν, η πυκνή βλάστηση, το ορεινό και δύσβατο της περιοχής αποτελούν ανησυχητικούς παράγοντες για την εξέλιξη κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ