2013-07-22 05:39:03
Φωτογραφία για Αυστραλία: Ξεκίνησε η προώθηση προσφύγων στην Παπούα Νέα Γουινέα
Το πρώτο κύμα προσφύγων -αιτούντων πολιτικό άσυλο- που θα σταλεί για προσωρινή εγκατάσταση σε... ειδικό κέντρο φιλοξενίας στην Παπούα Νέα Γουινέα έκανε το Σάββατο την εμφάνισή του στη Νήσο των Χριστουγέννων.

Οι πρόσφυγες θα οδηγηθούν σε Κέντρο Υποδοχής στο νησί Μανούς. Την Παρασκευή ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Kevin Rudd και ο ομόλογός του στην Παπούα Νέα Γουινέα, Peter O' Neill, υπέγραψαν τη σχετική συμφωνία για τη μεταφορά των προσφύγων. Οι κινήσεις της Αυστραλίας όσον αφορά στο μεταναστευτικό έχουν προκαλέσει σάλο παγκοσμίως, καθώς αρκετοί είναι αυτοί που κατηγορούν την Καμπέρα για παραβίαση των διεθνών συνθηκών που αφορούν στα δικαιώματα των προσφύγων.

Στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης της μεταναστευτικής της πολιτικής η Αυστραλία ζήτησε τη συνδρομή και άλλων χωρών, ώστε να μοιραστεί το βάρος από τη μαζική μετακίνηση προσφύγων στο έδαφός της. Η πλειοψηφία των μεταναστών προέρχεται από την Ινδονησία και καθώς «το ταξίδι προς μια καλύτερη ζωή» γίνεται τις περισσότερες φορές με μικρά πλοιάρια εν μέσω άσχημων καιρικών συνθηκών, τα ναυτικά δυστυχήματα είναι αρκετά συχνά.

Η Αυστραλία είναι η τρίτη χώρα παγκοσμίως, μαζί με τον Καναδά και τις Η.Π.Α., στη φιλοξενία προσφύγων, γι αυτό και ζήτησε από την Παπούα Νέα Γουινέα να δημιουργήσει κτηριακές εγκαταστάσεις έτσι ώστε να υποδέχεται μέρος των προσφύγων. Σε αντάλλαγμα δεσμεύτηκε να ενισχύσει οικονομικά τη γειτονική χώρα, παρέχοντας κονδύλια για την υποδοχή και περίθαλψη των μεταναστών. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ