2013-07-22 08:42:04
Φωτογραφία για Υποθέσεις που δεν εκδικάζονται στοιχίζουν 7 δισ ευρω στο Δημόσιο
Τεράστιες είναι οι απώλειες για το Δημόσιο από τις εκκρεμοδικίες. Περισσότερες από 550.000 υποθέσεις εκκρεμούν στα διοικητικά πρωτοδικεία.

Σε πάνω από 7 δισ ευρώ ανέρχοναι οι απώλειες του Δημοσίου, λόγω της μη εκδίκασης εκκρεμών υποθέσεων για φόρους και πρότιμα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής της Κυριακής, στα διοικητικά πρωτοδικεία της χώρας εκκρεμούν περισσότερες από 550.000 υποθέσεις και όπως εκτιμούν λειτουργοί της Διοικητικής Δικαιοσύνης, μόνο οι εκκρεμοδικίες που αφορούν υποθέσεις φορολογικού ενδιαφέροντος θα μπορούσαν να αποφέρουν περίπου 1,5 δισ. ευρώ, μέρος των οποίων θα διοχετευόταν στα δημόσια ταμεία, ενώ τα υπόλοιπα θα εισπράττονταν από στους πολίτες που έχουν προσφύγει σε βάρος του Δημοσίου.

Στο μέτωπο της ποινικής δικαιοσύνης οι εκκρεμείς υποθέσεις υπερβαίνουν το ένα εκατομμύριο.

Σύμφωνα με συντηρητικούς υπολογισμούς έμπειρων δικαστικών παραγόντων, τα χαμένα έσοδα από την μη επιδίκαση υποθέσεων πιθανώς υπερβαίνουν τα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Το πρόβλημα όπως έχει εξαπλωθεί πέρα από τις εκκρεμείς υποθέσεις, καθώς σημαντικό είναι και το ζήτημα που σχετίζεται με τη εκμετάλλευση των δεσμευμένων λογαριασμών σε υποθέσεις υποδίκων και καταδίκων για οικονομικά εγκλήματα. Σε ό,τι αφορά σημαντικές υποθέσεις, τα δεσμευμένα ποσά ανέρχονται στο 1 δισεκατομμύριο ευρώ.

Πηγή: newsit
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ