2012-04-06 21:54:40
Φωτογραφία για Ενα αυγό αξίας 4 εκατ. ευρώ!
Αν όλα πάνε καλά, τον προσεχή Ιούνιο ένα από τα πιο ακριβά αυγά του κόσμου θα κοστίζει τουλάχιστον τέσσερα εκατομμύρια ευρώ. Φυσικά δεν είναι προϊόν της φύσης αλλά ένα έργο τέχνης που φέρει την υπογραφή του Τζεφ Κουνς. Ο αμερικανός εικαστικός, γνωστός για τις αρτιστίκ αναπαραγωγές κοινών αντικειμένων, κατασκεύασε το μπλε - τιρκουάζ πασχαλιάτικο αυγό του από ανοξείδωτο ατσάλι και το επάλειψε με διαφανές βερνίκι. Εκτός από πανάκριβο, το αυγό του Κουνς είναι τεράστιο καθώς το ύψος του φτάνει τα δύο μέτρα και περίπου άλλο τόσο είναι το πλάτος του.

Η τελική του τιμή, πάντως, θα καθοριστεί στη δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί από τον οίκο Κρίστις του Λονδίνου στις 27 Ιουνίου. Ενα άλλο αυγό με φιόγκο, επίσης μεγάλων διαστάσεων αλλά χρώματος φούξια, είχε «χτυπηθεί» στα 5,5 εκατ. δολάρια στη Νέα Υόρκη τον Νοέμβριο του 2011.

Τα έργα αυτά ανήκουν στη σειρά Celebrations που άρχισε από τη δεκαετία του 1990 και με την οποία ο αμερικανός καλλιτέχνης ήθελε να αναδείξει την κιτς πλευρά δημόσιων και ιδιωτικών εορτασμών. Πρόκειται για ένα σχόλιο πάνω στην καταναλωτική κοινωνία, το οποίο φαίνεται ότι έγινε ενθουσιωδώς δεκτό από τον κόσμο των συλλεκτών έργων τέχνης. Το γλυπτό που θα δημοπρατηθεί τον Ιούνιο δημιουργήθηκε ανάμεσα στο 1994 και το 2008. Από μια άποψη, ο δημιουργός του είναι ένα είδος κότας με χρυσά αυγά...
24wro
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ