2013-07-23 21:53:03
Φωτογραφία για Πάτρα: Aνάσα για χιλιάδες δανειολήπτες της Aχαϊκής Τράπεζας
“Ανάσα” για 300.000 δανειολήπτες που τα δάνειά τους βρίσκονται στις bad bank των οκτώ τραπεζών που έσπασαν δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος Πρόκειται για δάνεια που βρίσκονται στην “κακή” τράπεζα ή αλλιώς “bad bank” οκτώ τραπεζών (Αγροτική, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Proton Bank, FBB, T-Bank και των συνεταιριστικών Αχαΐας, Λαμίας, Λέσβου), που έσπασαν σε καλές και κακές. Οι ρυθμίσεις αφορούν μόνο στα δάνεια που έμειναν στις "κακές" τράπεζες και όχι στις "καλές" οι οποίες είτε μεταβιβάστηκαν (Τ.Τ. στη Eurobank, Αγροτική, Proton στην Πειραιώς κ.ο.κ.) είτε έμειναν στο ΤΧΣ.

Σύμφωνα με το "Βήμα της Κυριακής" το νέο νομικό πλαίσιο δίνει τη δυνατότητα σε χιλιάδες δανειολήπτες των bad bank που βρίσκονταν αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο της κατάσχεσης, να ρυθμίσουν τα δάνειά τους με όρους ευνοϊκότερους από αυτούς των εμπορικών τραπεζών.

Στόχος του Γ. Προβόπουλου διοικητή της τράπεζας της Ελλάδος, που έχει αναλάβει την εκκαθάριση των οκτώ “κακών” τραπεζών (προαπαιτούμενο της τρόικας), είναι να ανακτήσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος των “κακών δανείων” που ανέρχεται σε 9 δισ. ευρώ ενώ τα αναγκαία κεφάλαια θα ανακτηθούν από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και θα ελαφρύνουν ισόποσα το χρέος.


Ο εκκαθαριστής, είναι σε θέση να κάνει συμβιβασμούς, δηλαδή να αποδέχεται μέρος του χρέους για χρέη έως 20.000 ευρώ, να παρατείνει τον χρόνο αποπληρωμής ή να μειώσει το επιτόκιο για δάνεια έως 250.000 αλλά και να μπορεί να βγάζει σε πλειστηριασμό ακίνητα αντικειμενικής αξίας κάτω των 150.000 ευρώ. Παρουσία πενταμελούς επιτροπής διορισμένης από την ΤτΕ θα μπορούν να γίνονται συμβιβασμοί και για ποσά άνω του 1.000.000 ευρώ.

Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στο συνολικό χαρτοφυλάκιο των τραπεζών διαμορφώνεται από 23 έως 27% ενώ τα καταναλωτικά δάνεια διαμορφώνονται έως και 50%.
newmoney
Troktiko2
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ