2013-07-25 21:44:15
Φωτογραφία για Κακουργηματική δίωξη σε Λιακουνάκο για προμήθεια του υπουργείου Άμυνας
Διώξεις σε 19 ακόμη πρόσωπα από την εισαγγελέα κατά της διαφθοράς

Παπαδάκου Γιάννα 

Δίωξη για απιστία σε βαθμό κακουργήματος και ηθική αυτουργία σε απιστία καθώς και απιστία κατά συνέργεια άσκησε η εισαγγελέας του τμήματος κατά της διαφθοράς Πόπη Παπανδρέου εναντίον του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου και άλλων 18 προσώπων, στελεχών του υπουργείου Άμυνας.

Πρόκειται για ανώτερους στρατιωτικούς παράγοντες, καθώς και άλλους αξιωματικούς του Στρατού, οι οποίοι μετείχαν στις αρμόδιες επιτροπές του ΥΕΘΑ.

Η επίμαχη προμήθεια, για την οποία ασκήθηκαν οι ποινικές διώξεις, αφορούσε το λεγόμενο «πρόγραμμα ηλεκτρονικού πολέμου», και συγκεκριμένα ηλεκτρονική υποδομή για την πρόκληση σαμποτάζ ή παρεμβολών στις επικοινωνίες του εχθρού.

Επρόκειτο, συγκεκριμένα, για 18 «παρεμβολείς» και 11 κέντρα ακροάσεων, και σύμφωνα με τη δικογραφία, ήταν ύψους 70 εκατομμυρίων ευρώ. Στο επιχειρηματία δόθηκε προκαταβολή 35 εκατομμυρίων χωρίς να παραδοθεί ποτέ το έργο.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο το δημόσιο δεν έκανε τις απαιτούμενες, ως όφειλε, ενέργειες, αντίθετα η εταιρεία προσέφυγε σε διαιτησία και κατάφερε μάλιστα να την κερδίσει, αναγκάζοντας το ελληνικό δημόσιο να πληρώσει άλλα 3 εκατομμύρια ευρώ. Η προμήθεια είχε ανατεθεί το 2001.
ΒΗΜΑ
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ο χάρτης της νέας Football League
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ο χάρτης της νέας Football League
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ