2013-07-25 22:59:06
Φωτογραφία για Γκρούεφσκι: Δεν βρίσκουμε ανταπόκριση από Ελλάδα για το θέμα του ονόματος
Τις γνωστές θέσεις του κόμματος του, VMRO-DPMNE, για το ζήτημα της ονομασίας επανέλαβε σήμερα ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, απαντώντας... σε επερώτηση στη Βουλή σχετικά με τη θέση της κυβέρνησης της χώρας για το θέμα αυτό.

«Η θέση μας είναι ότι θέλουμε την επίλυση του προβλήματος αυτού και κάτι τέτοιο αναφέρεται στο πρόγραμμα του κόμματος μας. Το VMRO-DPMNE δεν συμφωνεί με οποιαδήποτε λύση που θα οδηγούσε σε συνταγματικές τροποποιήσεις και σε αλλαγή του συνταγματικού μας ονόματος. Δεν συμφωνεί με λύση που μπορεί να θίξει την ταυτότητα του "μακεδονικού" λαού, της γλώσσας και του έθνους. Τέλος, οποιαδήποτε λύση θα τεθεί προς έγκριση σε δημοψήφισμα», δήλωσε ο κ. Γκρούεφσκι.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση της χώρας του επιθυμεί την εντατικοποίηση των διαπραγματεύσεων για την εξεύρεση λύσης στο θέμα του ονόματος, όμως, όπως είπε, δεν βρίσκει ανταπόκριση από την ελληνική πλευρά.

«Το βασικό πρόβλημα αυτήν τη στιγμή είναι πως εμείς και ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα όσον αφορά τη συνέχιση του διαλόγου στο ζήτημα της ονομασίας», πρόσθεσε.
e-typos.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ