2013-07-25 23:50:49
Φωτογραφία για 89,5 Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Παρασκευή 26 Ιουλίου - Αφιέρωμα στα Αγιάσματα και στα Ιάματα της Πατρίδος μας
Από το Γραφείο Τύπου

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

07:00 Η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία Η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία μεταδίδονται, σήμερα, από τον Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής Χαλκίδος.

11:00 ΙΑΜΑΤΑ (ΜΕΡΟΣ Α΄)

Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Κώστας Παππάς, πραγματοποιεί ένα οδοιπορικό στις ιαματικές πηγές της Ελλάδος. Παρουσιάζονται ιστορικά στοιχεία, τα οφέλη των ιαματικών πηγών καθώς και η κατάσταση που επικρατεί σήμερα. Το θέμα, σήμερα είναι: «Οι ιαματικές πηγές της Ελλάδος - Παρούσα κατάσταση και προοπτικές ανάπτυξης».Καλεσμένος είναι ο κ. Ζήσης Αγγελίδης, Δρ Υδρογεωλογίας.

12:00 ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ (Ε)

Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Προσεγγίσεις στους όρους της πίστεως», που αναφέρεται, με εποπτικό τρόπο, στους όρους της πίστεως και τους τρόπους που οι πιστοί οδεύουν προς την θεογνωσία


και παρουσιάζει ο Δημήτρης Μαυρόπουλος, έχει, σήμερα, θέμα: «Τα ψαλμικά αντίφωνα».

13:00 ΙΑΜΑΤΑ (ΜΕΡΟΣ Β΄)

Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Κώστας Παππάς, πραγματοποιεί ένα οδοιπορικό στις ιαματικές πηγές της Ελλάδος. Παρουσιάζονται ιστορικά στοιχεία, τα οφέλη των ιαματικών πηγών καθώς και η κατάσταση που επικρατεί σήμερα. Το θέμα, σήμερα είναι: «Ιαματικές πηγέςΣμοκόβου Καρδίτσας». Καλεσμένος είναι ο κ. Πέτρος Καρέλλης, Διευθυντής των Ιαματικών Λουτρών Σμοκόβου Καρδίτσας.

14:30 ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ

Στη σειρά εκπομπών «Αναγνώσματα», ο Θεόδωρος Ιγνατιάδης διαβάζει Ι. Μ. Χατζηφώτη : «Μονές του Αγίου Όρους».

15:00 ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΣ (Ε)

Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Ένα μέλλον για το παρελθόν - θεολογικές αποκρίσεις σε απορίες της ανθρώπινης ύπαρξης», που παρουσιάζει ο Καθηγητής Πανεπιστημίου κ. Μάριος Μπέγζος, έχει σήμερα θέμα: «Βιώνοντας τον Θεό μέσα στην Εκκλησία».

16:00 ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Πρόσωπα και Παράδοση», που παρουσιάζουν ο π. Ειρηναίος Νάκος και ο κ. Γεώργιος Δεμελής, αναφέρεται στα προσωπικά μονοπάτια συμμετοχής, αναζήτησης και δημιουργίας ανθρώπων που αγάπησαν την Βυζαντινή και Δημώδη μουσική του Τόπου μας. Σήμερα, το θέμα είναι: «Ζαχαρίας Καρούνης». Καλεσμένος είναι ο ερμηνευτής παραδοσιακών και σύγχρονων τραγουδιών Ζαχαρίας Καρούνης.

17:00 ΑΓΙΑΣΜΑΤΑ

Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Αντώνης Γιαννακόπουλος, πραγματοποιεί ένα οδοιπορικό στα αγιάσματα της Ελλάδος. Παρουσιάζονται ιστορικά στοιχεία, καθώς και η κατάσταση που επικρατεί σήμερα. Το θέμα, σήμερα είναι: «Τα αγιάσματα της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών». Καλεσμένος είναι ο π. Δημήτριος Γεόμελος, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών.

19:00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ

Η ακολουθία του Εσπερινού μεταδίδεται, σήμερα, από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

20:00 ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ (Ε)

Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Δημήτρης Κοσμόπουλος, αναφέρεται στην ιστορία και στη πνευματική πορεία της Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου. Καλεσμένος είναι ο π. Φίλιππος, από τη Σκήτη της Αγίας Αννης, μέλος της συνοδείας των Θωμάδων.

21:30 ΟΙ ΩΚΕΑΝΟΙ ΔΙΗΓΟΥΝΤΑΙ ΔΟΞΑΝ ΘΕΟΥ (Ε)

Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο ΚώσταςΜπλάθρας, μας ξεναγεί στην Θάλασσα την μεγάλη και ευρύχωρο, δηλαδή στους Ωκεανούς από το Βόρειο έως το Νότιο Πόλο και από τον Ατλαντικό έως τον Ινδικό. Σήμερα, το θέμα είναι: «Τα βάθη της θάλασσας και το χέρι του Θεού».

23:00 ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ 89,5 (Ε)

Η Μάρω Βαμβουνάκη, στο πλαίσιο της εκπομπής του Ρ/Σ: «Λογοτεχνική Βιβλιοθήκη - Σελίδες του κόσμου και της ψυχής», διαβάζει, από το βιβλίο του Στρατή Μυριβήλη: «Παναγία η γοργόνα». Εκδόσεις Βιβλιοπωλείον της Εστίας.

03:00 ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΣΤΗ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ (Ε)

Στην αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, ο Δημήτρης Κοσμόπουλος, επιχειρεί να παρουσιάσει την επιρροή και παρουσία του δημοτικού τραγουδιού στη Νεοελληνική λογοτεχνία. Σήμερα, το θέμα είναι: «Κρυστάλλης, Βαλαωρίτης και η σχέση τους με το δημοτικό τραγούδι». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ