2013-07-26 00:10:07
Φωτογραφία για 89,5 Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Παρασκευή 26 Ιουλίου!
Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

07:00 Η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία. Η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία μεταδίδονται, σήμερα, από τον Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής Χαλκίδος 11:00 ΙΑΜΑΤΑ (ΜΕΡΟΣ Α΄)

Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Κώστας Παππάς, πραγματοποιεί ένα οδοιπορικό στις ιαματικές πηγές της Ελλάδος. Παρουσιάζονται ιστορικά στοιχεία, τα οφέλη των ιαματικών πηγών καθώς και η κατάσταση που επικρατεί σήμερα. Το θέμα, σήμερα είναι: «Οι ιαματικές πηγές της Ελλάδος - Παρούσα κατάσταση και προοπτικές ανάπτυξης».Καλεσμένος είναι ο κ. Ζήσης Αγγελίδης, Δρ Υδρογεωλογίας.

12:00 ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ (Ε)

Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Προσεγγίσεις στους όρους της πίστεως», που αναφέρεται, με εποπτικό τρόπο, στους όρους της πίστεως και τους τρόπους που οι πιστοί οδεύουν προς την θεογνωσία

και παρουσιάζει ο Δημήτρης Μαυρόπουλος, έχει, σήμερα, θέμα: «Τα ψαλμικά αντίφωνα».


13:00 ΙΑΜΑΤΑ (ΜΕΡΟΣ Β΄)

Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Κώστας Παππάς, πραγματοποιεί ένα οδοιπορικό στις ιαματικές πηγές της Ελλάδος. Παρουσιάζονται ιστορικά στοιχεία, τα οφέλη των ιαματικών πηγών καθώς και η κατάσταση που επικρατεί σήμερα. Το θέμα, σήμερα είναι: «Ιαματικές πηγέςΣμοκόβου Καρδίτσας». Καλεσμένος είναι ο κ. Πέτρος Καρέλλης, Διευθυντής των Ιαματικών Λουτρών Σμοκόβου Καρδίτσας.

14:30 ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ

Στη σειρά εκπομπών «Αναγνώσματα», ο Θεόδωρος Ιγνατιάδης διαβάζει Ι. Μ. Χατζηφώτη : «Μονές του Αγίου Όρους».

15:00 ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΣ (Ε)

Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Ένα μέλλον για το παρελθόν - θεολογικές αποκρίσεις σε απορίες της ανθρώπινης ύπαρξης», που παρουσιάζει ο Καθηγητής Πανεπιστημίου κ. Μάριος Μπέγζος, έχει σήμερα θέμα: «Βιώνοντας τον Θεό μέσα στην Εκκλησία».

16:00 ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Πρόσωπα και Παράδοση», που παρουσιάζουν ο π. Ειρηναίος Νάκος και ο κ. Γεώργιος Δεμελής, αναφέρεται στα προσωπικά μονοπάτια συμμετοχής, αναζήτησης και δημιουργίας ανθρώπων που αγάπησαν την Βυζαντινή και Δημώδη μουσική του Τόπου μας. Σήμερα, το θέμα είναι: «Ζαχαρίας Καρούνης». Καλεσμένος είναι ο ερμηνευτής παραδοσιακών και σύγχρονων τραγουδιών Ζαχαρίας Καρούνης.

17:00 ΑΓΙΑΣΜΑΤΑ

Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Αντώνης Γιαννακόπουλος, πραγματοποιεί ένα οδοιπορικό στα αγιάσματα της Ελλάδος. Παρουσιάζονται ιστορικά στοιχεία, καθώς και η κατάσταση που επικρατεί σήμερα. Το θέμα, σήμερα είναι: «Τα αγιάσματα της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών». Καλεσμένος είναι ο π. Δημήτριος Γεόμελος, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών.

19:00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ

Η ακολουθία του Εσπερινού μεταδίδεται, σήμερα, από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

20:00 ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ (Ε)

Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Δημήτρης Κοσμόπουλος, αναφέρεται στην ιστορία και στη πνευματική πορεία της Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου. Καλεσμένος είναι ο π. Φίλιππος, από τη Σκήτη της Αγίας Αννης, μέλος της συνοδείας των Θωμάδων.

21:30 ΟΙ ΩΚΕΑΝΟΙ ΔΙΗΓΟΥΝΤΑΙ ΔΟΞΑΝ ΘΕΟΥ (Ε)

Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο ΚώσταςΜπλάθρας, μας ξεναγεί στην Θάλασσα την μεγάλη και ευρύχωρο, δηλαδή στους Ωκεανούς από το Βόρειο έως το Νότιο Πόλο και από τον Ατλαντικό έως τον Ινδικό. Σήμερα, το θέμα είναι: «Τα βάθη της θάλασσας και το χέρι του Θεού».

23:00 ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ 89,5 (Ε)

Η Μάρω Βαμβουνάκη, στο πλαίσιο της εκπομπής του Ρ/Σ: «Λογοτεχνική Βιβλιοθήκη - Σελίδες του κόσμου και της ψυχής», διαβάζει, από το βιβλίο του Στρατή Μυριβήλη: «Παναγία η γοργόνα». Εκδόσεις Βιβλιοπωλείον της Εστίας.

03:00 ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΣΤΗ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ (Ε)

Στην αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, ο Δημήτρης Κοσμόπουλος, επιχειρεί να παρουσιάσει την επιρροή και παρουσία του δημοτικού τραγουδιού στη Νεοελληνική λογοτεχνία. Σήμερα, το θέμα είναι: «Κρυστάλλης, Βαλαωρίτης και η σχέση τους με το δημοτικό τραγούδι».
Troktiko2
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Δήλωση της Ρ. Μακρή για τη ΔΕΗ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Δήλωση της Ρ. Μακρή για τη ΔΕΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ