2013-07-26 18:11:06
Φωτογραφία για O καύσωνας «επιτίθεται» στα νοικοκυριά - Δεν ανάβουν ούτε τον ανεμιστήρα
«Ενεργειακή ένδεια» χαρακτηρίζουν οι υπεύθυνοι της ΔΕΗ την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, σε ό,τι αφορά στη ζήτηση ηλεκτρικού ρεύματος προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ζεστές μέρες και νύχτες του καλοκαιριού.

Τα συνεργεία των εναεριτών βρίσκονται σε ετοιμότητα -αλλά όχι επιφυλακή- για την εβδομάδα που έρχεται και προβλέπεται ιδιαίτερα «καυτή», καθώς οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι ο πραγματικός καύσωνας ξεκινά από Δευτέρα.

Παρόλα αυτά, τα νοικοκυριά δεν καταναλώνουν ρεύμα. Το μεσημέρι της Πέμπτης ήταν, μέχρι τώρα, το πιο ζεστό το φετινού καλοκαιριού.

Η θερμοκρασία σε πολλές πόλεις της χώρας άγγιξε τους 38 βαθμούς Κελσίου υπό σκιάν.

«Τις προηγούμενες χρονιές δεν περίμεναν οι καταναλωτές αυτές τις θερμοκρασίες για να “φουλάρουν” τον κλιματισμό», λέει στο newpost ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών Εναεριτών ΔΕΗ Άγγελος Βλαστός.

Τα στοιχεία που μας δίνει είναι συγκλονιστικά:

Το καλοκαίρι του 2009 η αιχμή φορτίου ήταν τα 12.000 μεγαβάτ. Φέτος, από τις αρχές του Ιουνίου, δεν έχουμε ξεπεράσει ούτε μια μέρα τα 5.000 μεγαβάτ. Αντίστοιχη κατανάλωση σημειώθηκε... το χειμώνα του 2002!

«Η κατάσταση είναι δραματική», λέει ο κ. Βλαστός. «Οι Έλληνες δεν μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα. Με μαθηματική ακρίβεια, έτσι όπως εξελίσσεται η κατάσταση, τα Χριστούγεννα οι μισοί Έλληνες θα ζουν στο σκοτάδι»!

Πηγή: newpost
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ