2013-07-26 19:50:28
Φωτογραφία για Πυρά κατά Καμίνη από φαρμακοποιούς Αττικής για απόφαση διευρυμένου ωραρίου
Αναστάτωση έχει προκαλέσει στους φαρμακοποιούς της Αττικής η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων, που δίνει το «πράσινο φως» για την εφαρμογή του διευρυμένου ωαρίου του κλάδου, προβλέποντας μεταξύ άλλων ότι είναι υποχρεωτική η λειτουργία των φαρμακείων της Αθήνας και το Σάββατο.

Σημειώνεται, ότι η απόφαση αυτή βασίζεται σε σχετικό νόμο του 2011, περί «ανοίγματος» του ωραρίου του κλάδου μετά από σχετική απαίτηση και των δανειστών της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό, το δημοτικό συμβούλιο Αθηναίων αποφάσισε κατά πλειοψηφία, και «σύμφωνα με προτάσεις φαρμακοποιών», τα φαρμακεία της Αθήνας να είναι ανοιχτά τη Δευτέρα και την Τετάρτη από τις 8 π.μ. έως τις 5 μ.μ., την Τρίτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή από τις 8 π.μ. έως τις 8 μ.μ. και το Σάββατο από τις 9 π.μ. έως τις 5 μ.μ.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ), που προειδοποιεί σε ανακοίνωση του ότι οι επιπτώσεις της «πρωτοφανούς» απόφασης του Δήμου της Αθήνας «θα είναι το κλείσιμο των μικρών και μεσαίων φαρμακείων της γειτονιάς», προσθέτοντας μάλιστα πως «φαίνεται ότι αυτός είναι ο στόχος του Δημάρχου [Γιώργου Καμίνη]».


Παράλληλα, ο Σύλλογος καταγγέλλει το σημείο της δημοτικής ανακοίνωσης που κάνει λόγο για «προτάσεις φαρμακοποιών», χαρακτηρίζοντάς το ως «αναληθές αλλά και ύποπτο» και προσθέτοντας πως «ως γνωστόν μία ελάχιστη έστω μειοψηφία κάποιων φαρμακοποιών δεν εκπροσωπεί κανέναν παρά μόνο δικά της συμφέροντα».

Επιπλέον, ο ΦΣΑ επισημαίνει ότι είχε ζητήσει «επανειλημμένα» να εκπροσωπηθεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, «ώστε να εκφράσει τις απόψεις του», κάτι που δεν έγινε.
Troktiko2
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ