2013-07-27 20:44:31
Φωτογραφία για ΠΑΣΟΚ - Ποιοι βουλευτές προκαλούν «πονοκέφαλο» στην ηγεσία..!!!
Σε «κινούμενη βόμβα» εξελίσσεται η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και ο Ευάγγελος Βενιζέλος το γνωρίζει καλά… Εξού και οι νουθεσίες προς τους υπουργούς του να   την κρατούν ενήμερη για όλα, σε συνάντηση που είχε μαζί τους προχθές στο υπουργείο Εξωτερικών.

Ποιοι είναι όμως, οι βουλευτές που …ανησυχούν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ; 

Από τους εννέα «πράσινους» βουλευτές που μετέχουν στο Ά θερινό τμήμα της Βουλής που ξεκίνησε να λειτουργεί την Τρίτη και κλείνει τις εργασίες του στις 23 Αυγούστου, η παρουσία της Θεοδώρας Τζάκρη, που συχνά επιτίθεται στην κυβέρνηση για τις πολιτικές της ενώ έχει προκρίνει ακόμα και τη διέξοδο των εκλογών, δεν είναι από τις πλέον …καθησυχαστικές για τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, αλλά και την ίδια την κυβέρνηση στο σύνολό της, αφού ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μαζί μετρούν μόλις 52 βουλευτές από τους 100 του Ά θερινού τμήματος.

Πέραν της κ.Τζάκρη, όμως, επίφοβος για καταψήφιση σειράς μέτρων μέχρι σήμερα είναι ο Μιχάλης Κασσής, ενώ απρόβλεπτος λόγω ‘ευαισθησίας’ σε θέματα μειονοτήτων ή ιθαγένειας θεωρείται ο Αχμέτ Χατζηοσμάν
. Από την ίδια κατηγορία των βουλευτών που προκαλούν …ανησυχία στην ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη, δεν μπορεί ακόμα να εξαιρεθεί πλέον και ο ακραιφνής ‘βενιζελικός’ κατά τα λοιπά κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Πάρις Κουκουλόπουλος, μετά την καταψήφισή του εσχάτως στη διάταξη για τη δημοτική αστυνομία, στην ψηφοφορία επί του τελευταίου πολυνομοσχεδίου.

Τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο στο ΄Β θερινό τμήμα της Βουλής που εκτείνεται από τις 27 Αυγούστου ως τις 13 Σεπτεμβρίου, καθώς εκεί η κυβερνητική πλειοψηφία αριθμεί οριακά 51 βουλευτές στους 100. Και εκεί, από πλευράς ΠΑΣΟΚ μετέχουν και πάλι ο Μιχάλης Κασσής , ο Αχμέτ Χατζηοσμάν και η Θεοδώρα Τζάκρη, ενώ προστίθεται ακόμα ο Γιάννης Κουτσούκος που δεν δίστασε στο παρελθόν να καταψηφίσει μέτρα, κάτι που οδήγησε τότε στη διαγραφή του από την «πράσινη» ΚΟ.

Στο ΄Γ θερινό τμήμα της Βουλής τέλος (17 Σεπτεμβρίου – 4 Οκτωβρίου) από τους 52 βουλευτές της πλειοψηφίας, το ΠΑΣΟΚ μετρά δέκα. Μεταξύ αυτών, καμία απολύτως εγγύηση για …πειθαρχία δεν προσφέρει η συμμετοχή σε αυτό του πρώην προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη, που προτίμησε να απέχει από δύο κρίσιμες ψηφοφορίες το τελευταίο διάστημα, διαψεύδοντας μάλιστα ότι ασθενούσε. Τη διαφωνία του με διάφορες κυβερνητικές επιλογές έχει πολλάκις εκφράσει στο παρελθόν και ο Δημήτρης Κρεμαστινός, ενώ κανείς δεν παίρνει πλέον όρκο στο ΠΑΣΟΚ για τη στάση που θα κρατήσει στο μέλλον ο Κώστας Σκανδαλίδης σε κάποιο νομοθέτημα που πιθανώς θα εκτιμήσει ότι ξεπερνάει τα όρια matrix24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ