2013-07-30 03:21:15
Φωτογραφία για Γκούμας: Πρέπει να... αποβάλω τον ποδοσφαιριστή και να δω από άλλη οπτική γωνία το ποδόσφαιρο
Από το Γραφείο Τύπου

Ο παλαίμαχος αμυντικός του Παναθηναϊκού και νυν προπονητής της Πεύκης, Γιάννης Γκούμας, μίλησε... στον NovaΣπορ Fm 94,6 και στον Χρήστο Σούτο, για:

-την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Πεύκης: «Πρέπει να... αποβάλω τον ποδοσφαιριστή και να δω από άλλη οπτική γωνία το ποδόσφαιρο. Είμαι νέος, φιλόδοξος, εμπιστεύομαι τους συνεργάτες μου και θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση και ευελπιστώ να προσφέρω ακόμα περισσότερα στο ποδόσφαιρο».

-τη διαφορά νοοτροπίας ποδοσφαιριστή με προπονητή: «Είναι πολύ δύσκολο. Όταν είσαι ποδοσφαιριστής, κοιτάς μόνο τον εαυτό σου. Σαν προπονητής πρέπει να κοιτάς όλους τους παίκτες και να προσπαθείς να βελτιώσεις κάθε παίκτη ατομικά. Είναι κάτι εντελώς αντίθετο από το να είσαι μόνος σου, όπως είναι όταν είσαι ποδοσφαιριστής».

-το ενδεχόμενο να βρίσκεται με την ΑΕΚ στον ίδιο όμιλο της Football League 2: «Η ΑΕΚ είναι ένα επίπεδο πάνω απ’ όλες τις άλλες ομάδες. Όλες οι υπόλοιπες είναι περίπου στο ίδιο επίπεδο, οι διαφορές είναι μικρές και πιστεύω ότι οι λεπτομέρειες που θα δουλευτούν στις προπονήσεις, θα είναι αυτές που κάνουν μια ομάδα να ξεχωρίσει».


-τους στόχους που έθεσε στην Πεύκη: «Να κάνουμε μια καλή πορεία κι έπειτα βλέποντας και κάνοντας… Θέλουμε να παίξουμε καλό κι επιθετικό ποδόσφαιρο με οποιονδήποτε κι αν κληθούμε να παίξουμε. Να έχουμε κατοχή της μπάλας, να δημιουργούμε ευκαιρίες και ο κόσμος να το ευχαριστιέται».

-τις διαφορές που αντικρίζει σε σχέση με όσα είχε συνηθίσει ως ποδοσφαιριστής: «Είχα συνηθίσει να δουλεύω και να είμαι στην ελίτ του ποδοσφαίρου. Στον Παναθηναϊκό είχαμε τα πάντα στην Παιανία. Τώρα είναι πρωτόγνωρες οι συνθήκες. Πρέπει να βιώσω κάποιες καταστάσεις που δεν έχω βιώσει σαν ποδοσφαιριστής, αλλά πιστεύω ότι θα ανταπεξέλθω. Ευελπιστώ η Πεύκη να είναι η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος».

-την έδρα της Πεύκης: «Έχουμε δυο – τρία γήπεδα υπόψη, αλλά δεν έχουμε κατασταλάξει, καθώς το δικό μας γήπεδο ανακατασκευάζεται».

-την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Είναι καλό για τον Έλληνα ποδοσφαιριστή. Όσα παιδιά έχουν ταλέντο, τους δίνεται η ευκαιρία να αποδείξουν ότι μπορούν να σταθούν στο επίπεδο των μεγάλων ομάδων. Είμαι υπέρ του Έλληνα ποδοσφαιριστή γιατί έχω συνεργαστεί με πολλούς ξένους παίκτες και δεν είχαν πολλές διαφορές με τον Έλληνα. Δεν λέω να μην έρθουν παίκτες εγνωσμένης αξίας, αλλά πολλές φορές δεν είχαν να προσφέρουν το κάτι παραπάνω. Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, είναι ευκαιρία για τους Έλληνες παίκτες να αναδειχθούν».

-το πέρασμά του από τη Γλυφάδα: «Στην Γλυφάδα ήμουν τεχνικός διευθυντής και μόλις τελείωσε το πρωτάθλημα ήμουν έναν μήνα προπονητής, αλλά η ομάδα δεν είχε επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις. Έφυγα λόγω κάποιων ανακατατάξεων και τώρα είναι η πρώτη μου παρουσία σαν προπονητής».

-τον Παναθηναϊκό: «Είναι επικίνδυνο για τα νέα παιδιά γιατί δεν έχουν τους ξένους παίκτες για να τους διδάξουν. Θλίβομαι για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Παναθηναϊκός. Μακάρι να βρεθεί κάποιος επενδυτής για να βγει η ομάδα από το τέλμα». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ