2013-07-30 04:59:04
Φωτογραφία για «Κανένα θέμα εκλογών τον Σεπτέμβριο»
Φουντώνουν μέρα με τη μέρα τα σενάρια για εκλογές εντός του φθινοπώρου. Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, μίλησε στον ΑΝΤ1 και απάντησε στις φήμες που κυκλοφορούν για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «δεν τίθεται θέμα εκλογών τον Σεπτέμβριο».

Ο Κωστής Χατζηδάκης μάλιστα ανέφερε: «Ο καθένας πρέπει να δώσει τον καλύτερο του εαυτό. Συνειδητοποιούμε που είμαστε αυτή την ώρα. Όλος ο κόσμος έχει πληγεί. Δεν πρόκειται να έχουμε εκλογές. Δεν είναι στις προθέσεις μας. Σας μιλάω κοινωνικά και ανθρώπινα. Όλοι μας το καταλαβαίνουμε. Θέλω να είμαι καθαρός. Υπόσχομαι ότι θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό», είπε. Και πρόσθεσε: «Ξέρω ότι υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα. Κινούμαστε πάνω σε ένα τεντωμένο σχοινί».

Ο υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε και στο θέμα των δανείων, λέγοντας ότι αυτό είναι από τα πρώτα ζητήματα στις καθημερινές συζητήσεις. «Κάναμε μια πρώτη προσπάθεια. Νομοθετήσαμε και για τα δάνεια για τα οποία δανειολήπτες ήταν σε αδυναμία. Νομοθετήσαμε για τα ενήμερα δάνεια», είπε προσθέτοντας ότι «υπάρχει μία τετραετής περίοδος χάριτος».


Είπε ότι η ρύθμιση θα γίνει με κριτήριο το πραγματικό εισόδημα και την περιουσία και τόνισε ότι θα υπάρξει προστασία και ευνοϊκοί όροι για τους μη έχοντες. «Δεν θέλουμε να εξοργίσουμε τον κόσμο».

Ο κ. Χατζηδάκης μάλιστα ανέφερε ότι θα υπάρχει ρύθμιση για κούρεμα εκείνων που είναι σε πλήρη αδυναμία.

Είπε ακόμη ότι «υπάρχει δυσκολία στις σχέσεις τραπεζών δανειοληπτών να προχωρήσουν σε σχέση με το ιρλανδικό μοντέλο. Πρέπει να δούμε πως θα πετύχουμε την καλύτερη συνεργασία τραπεζών δανειοληπτών. Είναι συμφωνημένο μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας και τώρα πρέπει να προχωρήσουμε από την θεωρία στην πράξη».
iapopsi.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ