2013-07-30 08:06:05
Φωτογραφία για Ο Νίκος Σαργκάνης για τη σχέση του Μίκη Θεοδωράκη με το ποδόσφαιρο
Από το Γραφείο Τύπου

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας, Νίκος Σαργκάνης, μίλησε... στον NovaΣπορ Fm 94,6 και στον Νικόλα Ακτύπη για τη σχέση του Μίκη Θεοδωράκη με το ποδόσφαιρο, με αφορμή τα 88α γενέθλια του μεγάλου Έλληνα μουσικοσυνθέτη:

«Είναι γνώστης πολλών πραγμάτων. Όταν τον γνώρισα, μου έκανε εντύπωση ότι ήξερε πάρα πολλά. Αισθάνθηκα τυχερός που τον γνώρισα. Στη συνάντηση που είχαμε ήταν μαζί μας ο Μίκης Παπαιωάννου, ο Τάκης Λουκανίδης και άλλοι. Μιλούσαμε για 4-5 ώρες μαζί του για το ποδόσφαιρο και δεν καταλάβαμε πότε πέρασαν οι ώρες. Πιστεύαμε ότι δεν γνώριζε τόσα πολλά.

Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ανοικτό μυαλό και έχουν παραδεχθεί ότι το ποδόσφαιρο έχει άμεση σχέση με τον πολιτισμό μας, είναι μέρος του. Το ποδόσφαιρο ξέρουμε και γνωρίζουμε ότι είναι ένα λαϊκό άθλημα αλλά έχει δώσει μεγάλη χαρά στον κόσμο και έχει γίνει ένα με τον πολιτισμό μας.

Ο Μίκης είναι ένας πραγματικός φιλόπατρις. Αγαπά τον τόπο του, τον Έλληνα. Για τον λόγο αυτό έχει σηκώσει το ανάστημά του όταν χρειάστηκε και το απαιτούν οι καιροί. Είναι ένας άνθρωπος που αντιστέκεται με πάθος ενός εφήβου. Ένας άνθρωπος με τόσο μεγάλο επίπεδο και βλέπει το ποδόσφαιρο ως ένα κομμάτι της ζωής του.

Αισθάνεσαι ότι ζει στα αποδυτήρια γιατί ξέρει πράγματα απίστευτα. Είναι ένας άνθρωπος που τον ξέρει όλη η Ευρώπη. Και δυστυχώς δεν τον βάζουν μπροστά γι αν μπορέσουν να εκμεταλλευθούν την γνώση του και τη σοφία του. Είναι πολλοί οιάνθρωποι που τους έχουν απομακρύνει από τον χώρο του ποδοσφαίρου τα στοιχειά που θέλουν να εκμεταλλεύονται το ποδόσφαιρο έτσι… Για να μην ανέβει το άθλημα.

Υπάρχουν άνθρωποι των τεχνών που μπορούν… Αυτοί δεν μας θέλουν κοντά τους… Το σύστημα τους έχει απομακρύνει τους ανθρώπους αυτούς. Μεγάλοι καλλιτέχνες είναι με κάποια ομάδα. Αλλά δεν εκδηλώνονται για να φανούν μέσα από το ποδόσφαιρο. Εμείς κάνουμε προσπάθειες αλλά δεν φαινόμαστε. Μέσα σε αυτόν τον καπνό δεν μπορούμε να φανούμε». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ