2013-07-30 10:26:03
Φωτογραφία για Αποφασίζει ο ιταλικός Αρειος Πάγος για τον Καβαλιέρε
Αντιμέτωπος με την πιθανότητα έκτισης της ποινής φυλάκισης για φοροαπάτη βρίσκεται ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, καθώς συνεδριάζει σήμερα το... Ανώτατο Δικαστήριο για να λάβει την τελική απόφαση.

Η πιθανή φυλάκιση του Μπερλουσκόνι, θα μπορούσε επίσης να προκαλέσει αστάθεια στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, κάτι που πιθανώς θα έχει αντίκτυπο και στις λοιπές χώρες του ευρώ.

Ο Μπερλουσκόνι θα εμφανιστεί ενώπιον πέντε δικαστών του Ανώτατου Δικαστηρίου, όπου θα κάνει την τελευταία αγόρευσή του ώστε να αποφύγει τη φυλάκιση ενός έτους. Οι διαβουλεύσεις του δικαστηρίου πιθανώς να διαρκέσουν έως και τρεις ημέρες έως ότου ληφθεί η απόφαση.

Εάν καταδικαστεί, ο Μπερλουσκόνι θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει τη θέση του στο κοινοβούλιο, κάτι που θέτει ερωτηματικά σχετικά με το μέλλον του κόμματός του.

Σε μεγαλύτερο κίνδυνο, ωστόσο, μπορεί να βρεθεί η κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα, αφού πολλά μέλη του κόμματός του που έχουν ήδη δυσανασχετήσει εξαιτίας της συνεργασίας με τον «παλιό τους εχθρό», ίσως αρνηθούν να παραμείνουν στην κυβέρνηση εφόσον ο Μπερλουσκόνι βρεθεί ένοχος και καταδικαστεί, αναφέρει το Reuters.
e-go.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ