2013-07-30 11:19:25
Φωτογραφία για H απόλυτη σχιζοφρένεια της Τρόικας! ''Όλα πάνε καλά, αλλά μπορεί και να ...καταστραφείτε''!
Διγλωσσία εμπεριέχει η έκθεση της Κομισιόν για την πορεία του ελληνικού προγράμματος.

Στην ίδια έκθεση οι Ευρωπαίοι εταίροι «καταφέρνουν» να δουν και πρόοδο και τεράστιες αποτυχίες και προσπάθειες και κενά στη χρηματοδότηση και κινδύνους να τιναχτούν όλα στον αέρα με μόνη πάντα κοινή κουβέντα στις εκθέσεις τους, πως αν δεν ακολουθήσουμε πιστά το αλάθητο του «Πάπα» της Τρόικας, τότε θα καταστραφούμε!

Είναι περισσότερο ένα κακογραμμένο «προσπέκτους» για μαθητευόμενους «μάγους», προς τους «επαρχιώτες» πελάτες τους, που θέλουν να έχουν προβλέψει όλες τις προφανείς πιθανότητες, ώστε να μπορούν μεθαύριο να απαντήσουν πως «το είχαν προβλέψει» είτε τα πράγματα πάνε καλά είτε όχι, παρά μία στιβαρή και τεκμηριωμένη έκθεση σε οικονομολογικό επίπεδο.

Ξεκινώντας λοιπόν πάντα απαλά, η έκθεση της Κομισιόν περιγράφει πρόοδο στην εφαρμογή του δεύτερου προγράμματος οικονομικής προσαρμογής, αλλά με καθυστερήσεις και ενίοτε με «βραδείς ρυθμούς», σχετικά με τα αποτελέσματα της τρίτης αξιολόγησης του ελληνικού Μνημονίου.


Η αξιολόγηση πραγματοποιήθηκε από την Τρόικα το διάστημα μεταξύ 4-19 Ιουνίου και 1-7 Ιουλίου. Στην έκθεση των 222 σελίδων, η Επιτροπή τονίζει ότι τα δημόσια οικονομικά της Ελλάδος βελτιώνονται σταθερά, η ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού τομέα έχει ολοκληρωθεί, ενώ σημαντικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις υλοποιήθηκαν στον τομέα της υγείας, στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και στη διαχείριση των δημόσιων οικονομικών.

Σημειώνει, ωστόσο, ότι χρειάζονται μεγαλύτερες προσπάθειες σε πολλούς τομείς, κυρίως δε σε ό,τι αφορά τη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης, τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, την ενέργεια και τη δικαιοσύνη.

Διαβάστε ολόκληρη την έκθεση εδώ

Μόνιμη…η «έκτακτη εισφορά» – Θα την πληρώνουμε έως και το 2016.

Παρατείνεται έως το 2016 η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης: Την παράταση της καταβολής της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης για ακόμα ένα έτος, ως το 2016 προβλέπει το νέο μνημόνιο, όπως αναφέρεται στην έκθεση της Κομισιόν για το ελληνικό πρόγραμμα.

Η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης επιβάλλεται συνεχώς από το 2009, έληγε κανονικά το 2015 και θα συνεχίσει να υπολογίζεται με συντελεστή 1 έως 4%, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος και για τα εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ.

Από την καταβολή της εξαιρούνται οι μακροχρόνια άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, καθώς και όσοι λαμβάνουν επίδομα ανεργίας από τον εν λόγω οργανισμό, εφόσον κατά το χρόνο της βεβαίωσης δεν έχουν πραγματικά εισοδήματα.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση της Κομισιόν, η σχετική νομοθετική διάταξη θα πρέπει να έχει περάσει από τη Βουλή το αργότερο έως τον Νοέμβριο του 2013.

Επίσης προβλέπεται επέκταση στο «χαράτσι» της ΔΕΗ το 2014, ανατροπές στο καθεστώς των ομαδικών απολύσεων, παρεμβάσεις στον κατώτατο μισθό, ελαστικότερες εργασιακές σχέσεις, μείωση του αριθμού των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ γιατρών, αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ για αγρότες και νοικοκυριά με χαμηλή κατανάλωση ρεύματος και λήψη οριστικών αποφάσεων εντός του Αυγούστου για την αναδιάρθρωση των αμυντικών βιομηχανιών περιλαμβάνει το αναθεωρημένο μνημόνιο που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Κομισιόν ως παράρτημα της έκθεσης αξιολόγησης.

Η Κομισιόν εντοπίζει δημοσιονομικό κενό 4 δισ. ευρώ τη διετία 2015-2016, με ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων, θέτει εμμέσως θέμα αύξησης του αριθμού των απολύσεων στο Δημόσιο, διαπιστώνει καθυστερήσεις στην κινητικότητα και καταγράφει αργή πρόοδο και πολλά ρίσκα στην εφαρμογή του προγράμματος με σημείο αιχμής τα φορολογικά έσοδα, τη φοροδιαφυγή και «τα κατεστημένα συμφέροντα».
RAMNOUSIA
logioshermes
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ