2013-07-30 12:05:04
Φωτογραφία για «Το πρόβλημα των αστικών λυμάτων υπάρχει…Ο δήμος το αγνοεί»
Για ‘’ελάχιστη ενεργοποίηση και λήψη μέτρων από το δήμο αναφορικά με την απόρριψη των αστικών λυμάτων στις παράκτιες περιοχές της Πάτρας», κάνουν λόγο ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Πατρέων.

Κατηγορούν δε το δήμο ότι «αν και είναι ένα θέμα που αφορά σχεδόν όλους τους Πατρινούς την καλοκαιρινή περίοδο, δυστυχώς η Δημοτική αρχή δεν το αγγίζει και δεν προσπαθεί να το λύσει, απλά το αγνοεί».

Το πλήρες κείμενο του άρθρου των ανεξάρτητων δημοτικών συμβουλων του Δήμου Πατρέων Απόστολου Βανταράκη και Ήρας Κουρή έχει ως εξής:

‘’Με πολλούς τρόπους και όλες τις δυνατότητες που μας δίδονται ως ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι, έχουμε προσπαθήσει πολλές φορές μέχρι σήμερα, να δημοσιοποιήσουμε το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει με την απόρριψη των αστικών λυμάτων στις παράκτιες περιοχές του Δήμου Πατρέων και να προκαλέσουμε έστω την ελάχιστη ενεργοποίηση και λήψη μέτρων από το Δήμο
. Αν και είναι ένα θέμα που αφορά σχεδόν όλους τους Πατρινούς την καλοκαιρινή περίοδο, δυστυχώς η Δημοτική αρχή δεν το αγγίζει και δεν προσπαθεί να το λύσει, απλά το αγνοεί. Έχουμε ζητήσει επανειλημμένα ενημέρωση για τους ελέγχους της ποιότητας του θαλασσινού νερού που έχει πραγματοποιήσει στην παραλιογραμμή του Δήμου Πατρέων καθώς και τα αποτελέσματά τους, τα οποία θα ήταν καλό να έχουν δημοσιοποιηθεί στους δημότες. Είναι γνωστή επιπλέον και δεδομένη η υποχρέωση του Δήμου, λόγω των αρμοδιοτήτων που έλαβε μέσω Καλλικράτη, να ελέγχει την ποιότητα του θαλασσινού νερού και να λαμβάνει άμεσα μέτρα. Δυστυχώς μέχρι σήμερα, μέσα καλοκαιριού, δεν έχουμε ενημερωθεί, ούτε βέβαια οι δημότες, ούτε έχουν ληφθεί κάποια μέτρα. Οι διάφορες πρωτοβουλίες δημοτών και συλλόγων δεν έχουν στηριχθεί ή ακόμα χειρότερα έχουν λοιδωρηθεί από το Δήμο που τις χαρακτηρίζει υποκινούμενες. Η Δημοτική Αρχή και ο υπεύθυνος Αντιδήμαρχος κος Σιγαλός για άλλη μια φορά είναι απόντες.

Δεδομένης της προσπάθειας που είχε ξεκινήσει και ολοκληρωθεί εδώ και δύο χρόνια για τη χαρτογράφηση των αγωγών ομβρίων ο αρμόδιος αντιδήμαρχος γνωρίζει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει. Μάλιστα, επί θητείας του κου Κοντοέ στη ΔΕΥΑΠ είχε ξεκινήσει η διερεύνηση των παράνομων απορρίψεων στους αγωγούς ομβρίων με λύματα, διαδικασία που δυστυχώς, σταμάτησε από τη νέα διοίκηση της ΔΕΥΑΠ (Περιέργως και για ποιους λόγους;).

Για ποιο λόγο ο Δήμος δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του; Για ποιο λόγο δεν ευαισθητοποιείται ο Αντιδήμαρχος να λάβει τα αναγκαία μέτρα; Γιατί ενώ υπάρχουν πια οι τεχνικές δυνατότητες δεν κάνουν κάτι επιτέλους; Ελπίζουμε έστω και τώρα να ξεκινήσουν να λαμβάνουν κάποια μέτρα γιατί δυστυχώς, οι δημότες λόγω οικονομικής κρίσης δεν έχουν δυνατότητα να απομακρυνθούν για …άλλες παραλίες. Αν έστω και ελάχιστα ενδιαφέρονται για την πόλη, η λήψη μέτρων είναι επιτακτική ανάγκη.’’

aftodioikisi.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ