2013-07-30 13:27:04
Φωτογραφία για Λ. Αυγενάκης: Στον «αέρα» η μεταφορά των μαθητών (;)
από το Γραφείο Τύπου

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σε λιγότερο από δύο μήνες, δημιουργούνται μια σειρά από προβλήματα αναφορικά με το σχολικό μεταφορικό έργο και με βάση τα όσα πρακτικά απαιτούνται και πρέπει να γίνουν σε διαδικαστικό επίπεδο, επισημαίνει σε κοινοβουλευτική του παρέμβαση, ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Μιχελάκη.

Η Περιφέρεια Κρήτης, που έχει την αρμοδιότητα για το σχολικό μεταφορικό έργο, αντιμετωπίζει προβλήματα ως προς την ολοκλήρωση του σχετικού διαγωνισμού μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου, όταν δηλαδή θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά και αυτό διότι η φετινή σχετική ΚΥΑ καθυστέρησε πάρα πολύ. Επιπλέον η προκήρυξη του έργου επιτάσσει διεθνή διαγωνισμό, που θα πρέπει να διαρκέσει 40 ημέρες. Δηλαδή ακόμα κι αν η Περιφέρεια Κρήτης προκηρύξει άμεσα το διαγωνισμό, αυτός θα λήξει όταν ξεκινήσουν τα σχολεία.


Όπως υπογραμμίζει ο Λευτέρης Αυγενάκης, «ο διαγωνισμός δεν είναι δυνατόν να προκηρυχθεί άμεσα, λόγω των ιδιαίτερων απαιτήσεων που έχει η σχετική ΚΥΑ. Συγκεκριμένα, για να προχωρήσει η διαδικασία της δημοπράτησης θα πρέπει οι διευθυντές των σχολείων του νησιού να αποστείλουν αναλυτικά στοιχεία με τη χιλιομετρική απόσταση του τόπου κατοικίας κάθε μαθητή μέχρι τη στάση του λεωφορείου και από τη στάση μέχρι το σχολικό συγκρότημα που ανήκει. Πρόκειται για μια διαδικασία που απαιτεί χρόνο για να ολοκληρωθεί. Μάλιστα, η κάθε απόσταση θα πρέπει να αποδεικνύεται με χάρτες και επίσημες μετρήσεις.»

Βεβαίως, βάζοντας όλες τις αυστηρές αυτές προϋποθέσεις αυτή την περίοδο που τα σχολεία είναι κλειστά και δεν είναι σε θέση να λειτουργήσουν με υψηλές ταχύτητες στη συγκέντρωση και αποστολή των αναλυτικών αυτών στοιχείων που ζητούνται για κάθε μαθητή ξεχωριστά, είναι ιδιαίτερα δύσκολο να έχει τακτοποιηθεί το θέμα της μετακίνησης των μαθητών μέχρι την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Τέλος, ο Λευτέρης Αυγενάκης ζητά να δοθεί λύση στο θέμα της μεταφοράς μαθητών ώστε να είναι εξασφαλισμένη η μεταφορά τους με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ