2013-07-30 13:35:37
Φωτογραφία για Ηλεία: Ιερόσυλοι άρπαξαν τα τάματα των πιστών στον Ιερό Nαό της Παναγίας στο Σώστι
Με οργανωμένο σχέδιο «χτύπησαν» ιερόσυλοι τον ιερό ναό της Παναγίας στο δημοτικό διαμέρισμα Σωστίου του δήμου Ήλιδας και αφαίρεσαν όλα τα τάματα των πιστών!

Οι διαρρήκτες φαίνεται ότι γνώριζαν πρόσωπα και πράγματα και σίγουρα δεν επέλεξαν τυχαία τον στόχο τους, αφού αφενός ήξεραν καλά ότι ο χώρος δεν είχε συναγερμό, ήξεραν επίσης από ποιο σημείο έπρεπε να προσεγγίσουν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί και επίσης ήξεραν ότι δεν θα έφευγαν με άδεια χέρια.

Η διάρρηξη εκτιμάται ότι σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής και οι δράστες προσέγγισαν, έκλεψαν και αποχώρησαν από τον ιερό ναό ανενόχλητοι.

Δύο παραβιάσεις

Πέριξ του ιερού ναού της Παναγίας βρίσκεται το κοιμητήριο και οι διαρρήκτες προσέγγισαν το κοιμητήριο από την πλευρά που βρίσκονται χωράφια και ελαιοστάσια, για να μην γίνουν αντιληπτοί, και πέτυχαν διάνα.

Αφού έκοψαν το σύρμα της περίφραξης του κοιμητηρίου, εισήλθαν στο χώρο και στην συνέχεια προσέγγισαν την πλαϊνή πόρτα του ιερού ναού και εκεί, προφανώς με οξυγονοκόλληση έκοψαν ένα τμήμα από το κάτω μέρος της πόρτας.


Προφανώς επρόκειτο για αδύνατα άτομα, αφού κατάφεραν να εισέλθουν μέσα στον ιερό χώρο της εκκλησίας από την τρύπα που είχαν ανοίξει στην πόρτα και εκτιμάται ότι στο εσωτερικό μπήκαν ένα με δύο άτομα, ενώ ένα ακόμη άτομο πρέπει να φύλαγε τσίλιες στο εξωτερικό του ναού.

Οι δράστες δεν χρειάστηκε να ψάξουν πολύ, αφού είχαν συγκεκριμένο στόχο. Αμέσως μετά την είσοδό τους στο ναό, πήγαν στο σημείο που βρισκόταν η ιερή εικόνα της Παναγίας, την αφαίρεσαν από τη βάση της και την ακούμπησαν επάνω στο παγκάρι.

Εκεί την άνοιξαν και αφαίρεσαν όλα τα χρυσαφικά που είχαν αφήσει κατά καιρούς πιστοί για τα τάματά τους, αφήνοντας πίσω τους βέβαια όσα τάματα δεν είχαν ιδιαίτερη χρηματική αξία.

Στη συνέχεια οι δράστες απομακρύνθηκαν από το χώρο, χωρίς να αφήσουν ίχνη.

Το περιστατικό έχει ήδη καταγγελθεί στο Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας. Μάλιστα στον ιερό ναό πήγε και η Σήμανση για την λήψη αποτυπωμάτων και διενεργείται προανάκριση.

Μαρία Καραμπάτση-patrisnews
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ