2013-07-30 16:15:03
Φωτογραφία για Κυρ. Μητσοτάκης: Μέχρι το 2014 πρέπει να διώξουμε 15.000 δημοσίους υπαλλήλους
Δεν κινδυνεύουν όσοι έχουν προσόντα και όσοι μπήκαν αξιοκρατικά στο Δημόσιο, διευκρινίζει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Διαβεβαιώσεις ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι μπήκαν στο Δημόσιο με προσόντα και με αξιοκρατικές διαδικασίες δεν κινδυνεύουν καθώς είναι εξασφαλισμένη η παραμονή τους, παρείχε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε ερώτηση για το πόσοι υπάλληλοι θα μείνουν στο Δημόσιο μετά το 2015, ο υπουργός εκτίμησε ότι ο συνολικός αριθμός θα είναι κάτω από τις 600 χιλιάδες με δεδομένες τις συνταξιοδοτήσεις, αλλά και την αναλογία 1 προς 5 διευκρινίζοντας: «Δεν είναι αριθμητικό το ζήτημα, το καλύτερο Δημόσιο έχει να κάνει με τις διαδικασίες που επιτελεί το δημόσιο και τον τρόπο που τις επιτελεί».

O υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης μίλησε επίσης στην πρωινή εκπομπή του Ant1 και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση έχει αναλάβει την υποχρέωση απομάκρυνσης 15.000 δημοσίων υπαλλήλων έως τα τέλη του 2014.


«Όμως, όσο περισσότερους εντοπίζουμε από περιπτώσεις παραβατών, επίορκων κλπ τόσο λιγότεροι κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός από τη δεξαμενή της κινητικότητας» διευκρίνισε.

Παράλληλα δεσμεύθηκε πως θα απομακρυνθούν άμεσα οι «κοπανατζήδες» και όσοι έχουν καταδικαστεί για πειθαρχικά παραπτώματα από το Δημόσιο.

Τέλος έκανε και έντονη κριτική στην κυβέρνηση Παπανδρέου λέγοντας πως ήταν λάθος η απόφαση για αύξηση φόρων και διατήρησης του «μεγάλου κράτους», αντί να γίνει η αναδιάρθρωση του Δημοσίου τομέα.
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ