2013-07-30 18:23:07
Φωτογραφία για Eπικίνδυνα τα εγκαύματα από τη θερμότητα του λάπτοπ, σύμφωνα με νέα έρευνα
Επικίνδυνα εγκαύματα στα πόδια μπορεί να προκαλέσει η θερμότητα του λαπτοπ, καθιστώντας εξαιρετικά επικίνδυνη τη κακή συνήθεια που έχουμε πολλοί να το ακουμπάμε στα πόδια μας όταν δουλεύουμε.

Το λεγόμενο σύνδρομο των «ψημένων» ποδιών ή όπως είναι η ιατρική ονομασία του «ερύθημα από θερμική ακτινοβολία (erythemaabigne), αποτελεί ένα είδος εγκαύματος το οποίο προκαλείται από τη θερμότητα του λαπτοπ όταν έρχεται σε απευθείας επαφή με τα πόδια του χρήστη, δημιουργώντας ένα καφετί αποχρωματισμό στο δέρμα.

Μάλιστα, όπως υποστηρίζουν Ελβετοί επιστήμονες που μελέτησαν ορισμένες τέτοιες περιπτώσεις, το συγκεκριμένο σύνδρομο είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο και μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμο αποχρωματισμό, ή ακόμα και σε καρκίνο του δέρματος σε ορισμένες σπάνιες περιπτώσεις.

Οπως αναφέρουν οι επιστήμονες, το συγκεκριμένο είδος εγκαύματος, ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένο στους εργάτες που δούλευαν με κάρβουνο, καθώς είχαν εκτεθειμένα τα πόδια τους, ενώ συχνά εμφανίζεται και σε ηλικιωμένους που χρησιμοποιούν θερμαινόμενες κουβέρτες.

Ωστόσο, όπως εξηγούν οι ερευνητές, το πρόβλημα μπορεί να αποφευχθεί εάν ο χρήστης τοποθετήσει έναν στέρεο αντικείμενο μεταξύ της πηγής θερμότητας και του δέρματος του, προκειμένου να προφυλαχθεί.

Πηγή: iefimerida
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ