2013-07-30 18:49:03
Φωτογραφία για Aδιάβαστος ο Υπουργός Χρυσοχοίδης...και για τη σεισμόπληκτη Αχαία;
Με αφορμή την επανεμφάνιση σεναρίων, περί κατάργησης του Τ.Α.Σ Πατρών (Τομέας Αποκατάστασης Σεισμπολήκτων Αχαΐας-Ηλείας) από το Υπουργείο Υποδομών, ο Πολιτευτής της Ν.Δ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, απέστειλε στα Μ.Μ.Ε , αλλά κι επιστολή στο Γραφείο του Πρωθυπουργού,όπου μεταξύ άλλων,αναφέρει:

"Την ώρα που εκατοντάδες συντοπίτες Αχαιοί, αναμένουν ακόμα - από το 2008 - μέρος της κρατικής αρωγής για τα σεισμόπληκτα ακίνητά τους και ο Υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης ορθώς αυξάνει σε 150 εκατ.ευρώ από 129 εκατ.ευρώ το κονδύλι που τους αναλογεί,αναγνωρίζοντας τις ανάγκες των πληγεισών περιοχών, ο συνάδελφός του, νέος Υπουργός Υποδομών Μιχ.Χρυσοχοίδης, απεργάζεται αίφνης σενάρια "λουκέτου" του Τ.Α.Σ Πατρών, μετατρέποντάς τον σ' ένα απλό Γραφείο Εξυπηρέτησης των σεισμοπαθών!

Σε μία περιοχή, που ο εγκέλαδος επαπειλεί καθημερινά, είναι τουλάχιστον ανώφελο και παράλογο να θες να την καταστήσεις απροστάτευτη υπηρεσιακά και μάλιστα σ' έναν ιδιαίτερα ευαίσθητο τομέα, όπως αυτός της αποκατάστασης των σεισμοπλήκτων.


Κυριολεκτικά, καμιά απολύτως πολιτική σκέψη δεν μπορεί να αιτιολογήσει ή να δικαιολογήσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, που προφανώς πηγάζει από άγνοια των χαρακτηριστικών δεδομένων της Αχαΐας και οδηγεί , με μαθηματική ακρίβεια, σε μεγάλη πολιτική "γκάφα", προφανώς, στο πλαίσιο της μονοδιάστατης πολιτικής περικοπών και συρρίκνωσης του δημόσιου τομέα, που όμως πάντα έχει και πρέπει να έχει λαμπρές εξαιρέσεις!

Επειδή, ο αρμόδιος υπουργός κ. Χρυσοχοίδης, έχει αυτόβουλα ταυτίσει το όνομά του με το περιβόητο..."αδιάβαστο μνημόνιο", θα ήταν σώφρων να μην προσθέσει άλλη μία περίπτωση "αδιάβαστης" πολιτικής ενέργειας...στην πλάτη χιλιάδων σεισμοπλήκτων...μιας σεισμογενούς περιοχής, που πάντα θα κρύβει κινδύνους και έκτακτες ανάγκες"!
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ