2013-07-30 22:13:03
Φωτογραφία για Νότια Αφρική: Η υγεία του Μαντέλα βελτιώνεται συνεχώς αλλά παραμένει κρίσιμη
Κυβερνητική ανακοίνωση δηλώνει πως η υγεία του πρώην προέδρου της χώρας βελτιώνεται συνεχώς. Ο Νέλσον Μαντέλα πάντως, ο οποίος παραμένει στο νοσοκομείο από... τις 8 Ιουνίου 2013 βρίσκεται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση. Ο 95χρονος πλέον Μαντίμπα εισήχθη σε ειδική καρδιολογική κλινική της Πρετόρια με βαριά λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος. Ο πρόεδρος της χώρας Τζέικομπ Ζούμα έκανε έκκληση στον κόσμο να συνεχίσει τις προσευχές και ευχαρίστησε όλους εκείνους που κάνουν κάποια καλή πράξη για χάρη του Μαντέλα. Υπενθυμίζεται πως οι Νοτιοαφρικανοί βλέπουν τον υπέρμαχο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Μαντέλα και τον πρώτο δημοκραιτκά εκλεγμένο πρόεδρό τους έπειτα από την κατάργηση του απαρτχάιντ ως τον πατέρα του έθνους. Ο Μαντέλα πέρασε 27 χρόνια φυλακισμένος και καταδικασμένος του καθεστώτος του θεσμοθετημένου ρατσισμού, τα περισσότερα από τα οποία στο Νησί Ρόμπεν όπου προσβλήθηκε από φυματίωση στην οποία οφείλονται εν πολλοίς και τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.


Ο Ζούμα σε ανακοίνωσή του ζητά από τους επιχειρηματίες της χώρας να ενισχύσουν το σχέδιο του βραβευμένου το 1993 με το Νομπέλ Ειρήνης ηγέτη (το μοιράστηκαν με τον Φρεντερίκ ντε Κλερκ για την προσπάθεια που κατέβαλαν αμφότεροι για την κατάργηση του απαρτχάιντ) να χτίσει ένα παιδικό νοσοκομείο. “Ο Μαντίμπα αγαπάει τα παιδιά και θέλει το καλύτερο για αυτά. Θέλει από εμάς να εξασφαλίσουμε πως θα έχουν καλύτερο μέλλον” είπε χαρακτηριστικά όπως αναφέρει το BBC. Σύμφωνα με το ίδρυμά του, τοΊδρυμα Νέλσον Μαντέλα για τα Παιδιά, θα ήθελε να χτίσει ένα νοσοκομείο 238 κλινών (πανεπιστημιακών και μη) το οποίο θα εξυπηρετεί τα παιδιά του νότου της αφρικανικής ηπείρου.

Το νοσοκομείο είναι μια από τις μεγαλύτερες εμπνεύσεις του ηγέτη και για το αυτό το λόγο ο Ζούμα ζήτησε από τους πολίτες να συνδράμουν.

agelioforos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ